BİŞHAK İsrailin Gazze saldırısını kınadı

BİŞHAK İsrailin Gazze saldırısını kınadı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), İsrailin Gazzeye yönelik başlattığı saldırıyı kınadı.
     BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, yaptığı açıklamada, Gazze saldırıları kınadıklarını, herkesi İsraili dur demeye davet ettiklerini bildirdi.
     Vatandaşları, Filistin halkı için dua etmeye davet ettiklerini kaydeden Sözen, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Filistin halkına zulmeden, her gün katliamlarına yenilerini ekleyen İsraili ve işbirlikçilerini lanetliyoruz. Bu zulme sessiz kalanları, yaşanan zulmü görmeye ve İsraile dur demeye davet ediyoruz. Filistinde yapılan kıyımlar özde Filistin halkına, gerçekte ise bütün İslam alemine yapılmaktadır. Özellikle Arap ülkelerinin bu duruma sessiz kalmalarına anlam veremiyoruz. İslam alemi başta olmak üzere bütün dünyanın İsraile karşı cephe almasını ve sert bir şekilde tepki vermesini bekliyoruz. İsrail şımarık çocuk edasından derhal vazgeçmelidir. Aksi halde Müslüman kanında boğulacaktır. Filistinde Müslüman kardeşlerimize sıkılan her kurşun kalbimize sıkılmaktadır. Her Müslüman bu duyarlılıkta olmalıdır. Filistindeki Müslüman kardeşlerimize karşı hiç bir şey yapamamanın üzüntüsü içerindeyiz. Ancak hiç bir şey yapamıyorsak, dualarımızı oradaki kardeşlerimizden eksik etmemeliyiz.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber BİŞHAK İsrailin Gazze saldırısını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER