Birlik üyelerinden Gıda Tarım ve Hayvancılık

Birlik üyelerinden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacanı ziyaret etti.
     Birlik üyeleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan piyasasındaki spekülasyonların önlenmesi için üreticilerin ve alıcıların dikkat etmesi gereken konuları Kayacan ile paylaştı.
     Birlik Başkanı Ünay Çakı, 70 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu, 400 bin litre günlük sütün üretildiği kentte hayvancılık ve tarımın kent ekonomisine büyük katkı sağladığı söyledi.
     Birliğe kayıt yapılmasının önemine dikkati çeken Çakı, Et ve süt piyasasında denge oluşması için üreticilerimizin kayıtlı olması önemli. Bu yıl kentteki hayvan kayıt ve küpeleme işlemlerini de yapmaya talibiz dedi.
     İl Müdürü Kayacan ise, damızlık hayvan yetiştirilmediği sürece ne süt ne de et piyasasının yeterli olgunluğa erişemeyeceğini dile getirdi.
     Piyasadaki kurbanlık ihtiyacının büyük ölçüde birlik üyelerince karşılandığını belirten Kayacan, birliğin istikrarının hayvan piyasasının istikrarı anlamına geldiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Birlik üyelerinden Gıda Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER