Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonu Genel Başkanı

Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tutoğlu: İktidarın Suriyede Beşar Esed muhaliflerine verdiği siyasi ve lojistik destek, Suriye halkının ülkemiz halkı ile dostluğunu zedelemektedir


DENİZLİ (A.A) - Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, İktidarın Suriyede Beşar Esed muhaliflerine verdiği siyasi ve lojistik destek, Suriye halkının ülkemiz halkı ile dostluğunu zedelemektedir dedi.
     Tutoğlu, Eğitim-İş Denizli Şube Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, Suriyenin bütünü ile iç içe olan soruna, komşu ülkelerle barış içinde bir arada yaşama ilkesini unutarak yapılan müdahalenin barış adına yarar sağlamayacağını savundu.
     Türkiyenin Suriye ile çatışmasının iki ülke adına hiç bir fayda getirmeyeceğini kaydeden Tutoğlu, şöyle konuştu:
     Biz haksız savaş ve çatışmayı şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin bunca sorunlarla boğuştuğu bir dönemde savaş taşeronu olmaya razı değiliz. Türkiyenin tuzağa düşürülmesine aklımız ve yüreğimizle izin vermemeliyiz. Suriyenin ve diğer ülkelerin rejimini değiştirmek bizim işimiz olamaz. Her ülkenin halkı kendi sorunlarını çözecek güçtedir. İktidarın, Suriyede Beşşar Esed muhaliflerine verdiği siyasi ve lojistik destek ile muhaliflere yaptığı ev sahipliği Suriye halkının ülkemiz halkı ile dostluğunu zedelemektedir.
     Ülkemizde veya herhangi bir ülkede insan hakları ihlali gündeme gelirse, uluslararası hukuk ve toplumsal vicdan, haksızlığın karşısında yer alacaktır. Ancak bu durum bugün tersinedir. Uluslararası müdahale, güçlülerin çıkarına bir sonuç yaratmaya yöneliktir. Ülkemiz bu müdahaleye aracı kılınmak istenmektedir. Parçalanmış bir Suriye, ülkemizin de parçalanmasına zemin hazırlayacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER