Birinci Uluslararası Analiz ve Uygulamalı Matematik

Birinci Uluslararası Analiz ve Uygulamalı Matematik Konferansı -Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çakır: Uygulamalı matematik ve analitik alanında yeni gelişmeleri, değişimleri yurt içi ve yurt dışından katılan akademisyenlerl


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesince (GÜ) düzenlenen Birinci Uluslararası Analiz ve Uygulamalı Matematik Konferansı başladı.
     Mühendislik Fakültesi çok amaçlı salonunda yapılan konferansa, yurt içi ve yurt dışından 240 akademisyen ile öğrenciler katılıyor.
     GÜ Matematik Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zafer Çakır, konferansın amacının uygulamalı matematik ve analitik alanında yeni gelişmeleri, değişimleri yurt içi ve yurt dışından katılan akademisyenlerle paylaşmak olduğunu belirtti.
     Çakır, 5 ayrı amfide yapılacak 20 oturumun 2.5 gün süreceğini ifade ederek, Türkiyede devlet üniversitelerinde matematik mühendisliği bölümü Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinden sonra üçüncüsü Gümüşhane Üniversitesinde 2010 yılında kurulmuş ve hızlı bir kadro temini ile 2012-2013 öğretim yılında aktif olarak öğretime başlamış bulunmaktadır dedi.
     Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Başar ise Anadolunun mütevazi kenti Gümüşhanede böyle bir konferansın düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu kaydederek, şunları söyledi:
     Merkezi üniversitelerden bazılarının Gümüşhanede uluslararası konferans mı olur dediklerinde gerçekten üzülmüştük. Görmeden karar verilmemesi gerekir. Matematikçiler çok mantıklı düşünen insanlardır. Mantıklı düşünülmesi gerekiyor. Konferansımızın çok katılımcılı şekilde başlamış olması hepimizi memnun etti. Bizim amacımız benzer konularda çalışan yerli ve yabancı akademisyenlerin aralarında önce insani, daha sonra da mesleki ilişki kurmaktır. Gelecek için proje üretmenin bir başlangıcıdır. Bu konferanstan bunu bekliyoruz. Matematikte ağırlığı olan Sovyet coğrafyasından çok iyi yetişmiş akademisyenler var. Onların buradaki varlığı gençlerimiz ve araştırmacılarımız için bir şanstır.
     Lomonosov Moscow State Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sergey Piskarev de böyle bir konferansta bulunmaktan çok mutlu olduğunu kaydederek, Türkiye ve çeşitli ülkelerden katılan akademisyenlerle tanışmak, uygulamalı matematik konularındaki gelişmeleri, yenilikleri geniş kapsamlı konferansta tartışmaktan mutluluk duyacağını söyledi.
     Sunumların İngilizce yapıldığı konferans, 20 Ekim Cumartesi günü sona erecek.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Birinci Uluslararası Analiz ve Uygulamalı Matematik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER