Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu -AK Parti Malatya Milletvekili Şahin: -Bu yasa ülke ekonomimizin daha sağlıklı bir yapıda gelişmesine katkı sağlayacaktır


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununun ülke ekonomisinin daha sağlıklı bir yapıda gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu hakkında bilgi verdi. Kanunla yurt içi tasarrufların artırılmasının ve finansman imkanlarının çeşitlendirilmesinin hedeflendiğini belirten Şahin, yasanın bireysel emeklilik sisteminden faydalanma oranlarının yükseltilmesi, vatandaşların daha etkin şekilde tasarrufa teşvik edilmesi ve sistemin uygulama süresince karşılaşılan sorunların çözülmesi amacıyla bireysel emeklilik sisteminde değişiklikler yaptığını anımsattı.
     Türkiyenin sigortacılıkta sağladığı primin 8 milyar dolar olduğunu kaydeden Şahin, yapılan düzenlemeyle bireysel emeklilikte vergi matrahından indirim teşviki yerine doğrudan devlet katkı sistemi getirildiğini belirtti.
     Şahin, Bu yasa ülke ekonomimizin daha sağlıklı bir yapıda gelişmesine katkı sağlayacaktır. Hedefimiz dünyayı algılayan, ekonomide her türlü yeni ve farklı yöntemleri doğru bir biçimde uygulayan bir hükümet olarak yolumuza güvenle devam edebilmektir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER