Bir günde 24 göğüs duvarı deformiteleri

Bir günde 24 göğüs duvarı deformiteleri ameliyatı -Güvercin ve kunduracı göğsü olarak bilinen çıkık ve çökük göğüs rahatsızlığı tespit edilen, aralarında çocukların da bulunduğu 24 kişi, Sivas Numune Hastanesinde bir gün içerisinde


SİVAS (A.A) - Güvercin ve kunduracı göğsü olarak bilinen çıkık ve çökük göğüs rahatsızlığı tespit edilen, aralarında çocukların da bulunduğu 24 kişi, Sivas Numune Hastanesinde bir gün içerisinde yapılan ameliyatlarla sağlıklarına kavuşturulacak.
     Ameliyatları yapacak doktorlara başkanlık eden İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Kaynak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivasta, Valilik, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle operatör doktorlar Özgür Katrancıoğlu ve Yücel Akkaşın toplum sağlığı projesi kapsamında ortaöğretim okullarında 15 bin öğrenci arasında yaptığı tarama sonucunda 250 çocukta pektus ekskavatum (göğüs duvarı deformiteleri) tespit edildiğini söyledi.
     Araştırma sonucunda 250 göğüs deformitesinin ameliyat edilecek düzeyde olduğunun belirlendiğini dile getiren Kaynak, bunlardan yaşları 11-19 arasında değişen 24ünün ameliyatını bir gün içerisinde yapacaklarını ifade etti.
     Bir günde bu kadar çok sayıda ameliyat yapılmasının bir ilk olduğunu düşündüklerini anlatan Kaynak, Bir toplum sağlığı çalışması olarak 15 bin kişinin taranmış olması, hedefin 30 bin olması gerçekten çok büyük bir çalışma. Bildiğimiz dünyadaki ilk çalışmalardan birisi. Bunun sonuçları gayet güzel şeyler gösterecektir diye düşünüyoruz dedi.
     Numune Hastanesinde yapacakları 24 ameliyat hakkında da bilgi veren Kaynak, Bu 24 olgudan 11 tanesi güvercin göğsü, 10 tanesi kunduracı göğsü, 2si karışık deformite, bir tanesi de daha önceden yerleştirilen barı çıkaracağız. İnşallah başarılı şekilde olacak. Güzel bir şekilde Sivastan ayrılacağız ifadelerini kulandı.
     Daha sonra ameliyatlara başlandı.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Bir günde 24 göğüs duvarı deformiteleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER