Bingöl Valisi Güvençer:

Bingöl Valisi Güvençer: Köylerimizde hijyenik, sağlıklı ve refah bir yaşam sürdürülebilmesi için kanalizasyon altyapılarının bitirilmesi amaçlanmaktadır


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 22 köyün kanalizasyon işinin tamamlandığını belirterek, Köylerimizde hijyenik, sağlıklı ve refah bir yaşam sürdürülebilmesi için kanalizasyon altyapılarının bitirilmesi amaçlanmaktadır dedi.
     Vali Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresinin 2012 yılı yatırım programında yer alan kanalizasyon, içme suyu ve sulama suyu projeleri hakkında bilgi verdi.
     Altyapı yatırımında büyük atak yapıldığını belirten Güvençer, 2012 yılında köylerimizin kanalizasyon, sulama ve içme sularında toplam 14 milyon 875 bin 399 lira değerinde yatırım gerçekleştirildi. Yapılan yatırımlarla, köylerimizde hijyenik, sağlıklı ve refah bir yaşam sürdürülebilmesi için kanalizasyon altyapılarının bitirilmesi amaçlanmaktadır diye konuştu.
     İl Özel İdaresi yatırım programında 25 yerleşim yerinin kanalizasyon işi bulunduğunu anlatan Güvençer, 22 yerleşim yeri kanalizasyon projesinin tamamlandığını, merkeze bağlı Dikme, Yaygınçayır, Sütgölü köyü kanalizasyon çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi.
     Bu yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen kanalizasyon işlerinin tamamlanmasıyla geçmiş yıllara oranla önemli başarı sağlandığını kaydeden Vali Güvençer, şöyle devam etti:
     Bu kanalizasyon işlerinin tamamlanmasıyla 10 bin nüfus sağlıklı alt yapıdan faydalanmış olacaktır. Kanalizasyon işlerinin projeleri fosseptik deposu, doğal arıtma tesisi, SN8 koruge boruları döşenerek şebeke hattı ve ara mesafelerde muayene bacaları konularak standartlara uygun olarak hazırlanarak uygulanmıştır. Altyapı çalışmaları tamamlanan köylerimizde köy içi yollarda da gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
     İl Özel İdaresinin 2012 yılı yatırım programında, verimli tarım arazileri sulama tesisine yönelik olarak 6 köye sulama kanalı, 53 yerleşim yerine de içme suyu şebekesi yapıldığını da bildiren Güvençer, 150 köyün içme suyu deposuna da klorlama cihazı takıldığını aktardı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöl Valisi Güvençer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER