Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı -Vali Güvençer: Bereketli ve performansı yüksek bir yıl geçirdik


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ilde yürütülen yatırımlara ilişkin olarak, Bereketli ve performansı yüksek bir yıl geçirdik dedi.
     Bingöl İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı. Valilikte gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Güvençer, Bingölde yürütülen projelerin toplam bedelinin yaklaşık 3 milyar lira olduğunu belirterek, yatırımlar açısından 2012 yılının performansı yüksek bir yıl olduğunu söyledi.
     Bingölde devam eden yatırımlar ve ödenekleri konusunda genel bir değerlendirmede bulunan Güvençer, şöyle konuştu:
     Bereketli ve performansı yüksek bir yıl geçirdik. Üçüncü dönemde ilimizde yürütülen proje sayısı 370, bu projeler için ilimize ayrılan ödenek 239 milyon lira olarak açıklamıştık. Bu projelerin maddi gerçekleşme oranı yüzde 31, fiziki gerçekleşme de bu orandaydı. Dördüncü döneme geldiğimizde, üçüncü döneme ilave olarak 63 projeyi gündemimize alarak ilimizde yürütülen toplam proje sayısını 433e çıkardık. Üçüncü dönem itibariyle projelerin yürütümü için ilimize merkezi bütçeden aktarılan kaynak yaklaşık 229 bin lira iken, temin edilen ilave ödeneklerle 433 projeye çıkan işler mukabili 175 milyon daha ilave ödenek tahsisi sağlandı.
     Ödeneklerin tahsis edilmesinde emeği geçenleri kutlayan Vali Mustafa Hakan Güvençer, devam eden 433 projeyi yıl sonu itibariyle bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
     Toplantı, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin kurumlarıyla ilgili 2012 yatırımları ve 2013 yılı hedefleri hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER