Bingöl HEM bünyesinde döner sermaye işletmesi

Bingöl HEM bünyesinde döner sermaye işletmesi kuruldu


BİNGÖL (A.A) - Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde, yetişkinlere yönelik açılan mesleki eğitim kurslarında üretilen el emeği ürünlerin değerlendirilmesi amacıyla döner sermaye işletmesi kuruldu.
     Bingöl HEM Müdürü Abdurrahman Ensari, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetişkinlere meslek edindirmek amacıyla her yıl eğitim kursu düzenlediklerini anımsatarak, söz konusu kurslarda üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve kursiyerlere katkı sunulması amacıyla döner sermaye işletmesi kurduklarını söyledi.
     Kurulan döner sermaye işletmesi sayesinde kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının toplu mal alımlarını karşılayabileceklerini anlatan Ensari, şöyle konuştu:
     Kurum bünyesinde her yıl yüzlerce kurs açıyoruz. Bu kurslara binlerce yetişkin insan katılıyor. Buradaki iş gücünü harekete geçirmek için döner sermaye işletmesi kurduk. Amacımız, hem kursiyerlerimize destek olmak hem de Bingöl ekonomisine katkı sunmaktır. Bu işletme sayesinde kamu kurumları ve tüzel kişiliği bulunan kuruluşlara iş önlüğü, masa örtüsü, nevresim takımları ve benzeri mefruşat işlerini ihale yapılmadan sözleşme yoluyla temin edebiliriz. Kuruluşlarımızın daha verimli hale gelmesi, Bingöl ekonomisine katkı sunulması amacıyla kurumlarımızın desteğini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöl HEM bünyesinde döner sermaye işletmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER