Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ildız: Tüm yayla ve meralar açık, hiçbir sorun yok


BİNGÖL (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne geçen ay atanan Sedat Ildız, Bingölde tüm yayla ve meraların açık olduğunu söyledi.
     Ildız, basın mensuplarıyla tanışma toplantısında, Bingöl topraklarının tarım ve hayvancılık için çok elverişli olduğunu belirterek, ipek böcekçiliği projesini uygulamak istediklerini belirtti.
     İpek böcekçiliğinin yapılabilmesi için dut ağacına ihtiyaç duyulduğunu, bunun da bölgede fazlasıyla bulunduğunu kaydeden Ildız, Göreve yeni başladım. Şehri ve insanları tanımaya çalışıyorum. Göreve başlar başlamaz birkaç ilçeyi ve köyleri ziyaret ettim. Bingölde ilk olarak Bakanlığımızın desteğiyle İpek Böcekçiliği projesini uygulamak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık dedi.
     Ildız, 5 Yılda 500 bin Ceviz Fidanı Projesinin devam ettiğini ifade ederek, çilek yetiştiriciliği konusunda örnek bahçe uygulamasını başlattıklarını kaydetti.
     Meraların daha verimli hale gelmesi konusunda çalışmalar yürütmeyi planladıklarını anlatan Ildız, 2013 yılı için meraların ıslahı konusunda projeler hazırlayıp destek konusunda bakanlığa göndermeyi düşünüyoruz. Bingölde tüm yayla ve meralar açık, hiçbir sorun yok diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER