Bingöldeki saldırılar

Bingöldeki saldırılar -Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen: Bingöl halkı terörle anılmayı hak etmemesine rağmen maalesef son günlerde halkımızın rahatını, huzurunu bozmaya yönelik eylemler Bingöl


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen, Bingöl halkı terörle anılmayı hak etmemesine rağmen maalesef son günlerde halkımızın rahatını, huzurunu bozmaya yönelik eylemler Bingölde yapılıyor dedi.
     Sözen AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl-Erzurum karayolunda önceki gün meydana gelen hain saldırıda 8 polis memurunun şehit olduğunu, dün de askerlere yönelik bir saldırı meydana geldiğini söyledi.
     Olayın meydana geldiğini duyar duymaz arkadaşları ile birlikte olay yerine gittiklerini belirten Sözen, Olay yerine vardığımızda yanan büyük bir otobüs vardı. Köy korucularımız ve vatandaşlarımız itfaiye ekibimizle birlikte oradaki yangını söndürmek için büyük bir çaba gösteriyorlardı. Ambulanslar hastanelere yaralı taşıyordu. Daha sonra 70 yaralı ve şehitlerimiz olduğunu öğrendik. diye konuştu.
     Bu olayın Bingölde olmasından son derece üzgün olduklarını ifade eden Sözen, şöyle dedi:
     Bilinçli bir şekilde bu olaylar Bingölde yapılıyor. Bingöl halkı terörle anılmayı hak etmemesine rağmen maalesef son günlerde halkımızın rahatını, huzurunu bozmaya yönelik eylemler Bingölde yapılıyor. Çünkü Bingöl halkı her zaman devletinin milletinin yanında yer almıştır. Meydana gelen 2 olayda da Bingöl halkı hastanelere akın ederek yaralı askerlerimize kan vermek için sıraya girmiştir, buda Bingöl halkının yaralı askerlerimizin ve şehitlerin acısını paylaştığının göstergesidir. Dernek olarak organize bir şekilde gerek hastanede, gerek olay yerinde askerlerimize ailelerine yardımcı olabilmek için elimizden gelen bütün gayretini gösteriyoruz. Olayın şokunu üzerinden atar atmaz yaralı askerlerimizin ihtiyaçlarını tespit etmek için arkadaşlarımız girişimde bulundular. Şu anda Bingöl Devlet Hastanesinde bulunan askerlerimizin bütün ihtiyaçlarını tespit ettik. Temin ettiğimiz ihtiyaç malzemelerini, hastane odalarımızı tek tek dolaşarak kendilerine teslim ettik. Bu olayı yapanları lanetliyor, kınıyoruz. Yaralı askerlere terlik, çorap, iç çamaşırı ve aileleriyle görüşmelerini sağlamaları için cep telefonu şarj cihazları verdik.
     Sözen, askerlerin tedavi gördüğü her odada bir arkadaşlarını görevlendirdiklerini, askerlerin ihtiyaçlarını derhal gidererek, onların acılarını bir nebze olsun hafifletmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan- Ümit Özdal- Abdullah Çelik
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöldeki saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER