Bingölde Nevruz kutlaması

Bingölde Nevruz kutlaması -BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Parlamento, çözüm sürecinde reform yasalarını çıkarmalıdır


BİNGÖL (A.A) - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Parlamento çözüm sürecinde reform yasalarını çıkarmalıdır dedi.
     Kışanak, BDP İl Başkanlığınca Yeni Mahallede düzenlenen Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin tarihi olduğunu ifade ederek, bu konuda hükümet, devlet ve parlamentonun üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
     Bugün Nevruzda müzakereyi, çözümü ve barışı konuşuyoruz diyen Kışanak, şöyle konuştu:
     Hükümete ve devlete sesleniyoruz. Bir kez daha tarihsel bu çıkışa cevap verme konusunda tereddüt yaşamayın. Bu çok önemli projeye cevap verin, yapılması gerekenleri derhal yapın. Parlamentoya sesleniyoruz; parlamento bu tarihsel çıkışta önemli bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Parlamento çözüm sürecinde reform yasalarını çıkarmalıdır. Parlamento, bu ülkede gasp edilmiş hakları iade etmelidir. Gerçekten tüm milletin tüm Türkiye halkının parlamentosu ise hepimizin haklarına sahip çıkmalıdır. Bu süreç ancak böyle gelişebilir.
     BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise çözümü getirmenin zor olmadığını ifade ederek, Yeni bir süreçten, demokratik bir çözümden ve onurlu bir barıştan bahsediyoruz. Bunun için bizim çözüm projemiz hazır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Kışanak ve Baluken, etkinliğin yapıldığı alanda toplanan vatandaşlarla birlikte halay çekti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde Nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER