Bingölde Kutlu Doğum etkinliği

Bingölde Kutlu Doğum etkinliği


BİNGÖL (A.A) - Bingölde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenledi.
     Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan etkinlik Hafız Alper Kanderunun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
     Vali Hakan Güvençer yaptığı konuşmada Hz. Muhammedi her zaman anıp, sünnetini yaşayarak hizmet etmek gerektiğini belirterek, "Belediye Başkanı Serdar Atalay Bingöllü insanların itimat ederek vekalet verdiği kişi olarak, elbette şahsı için ama şahsından ziyade Bingöllülerin muazzez vekaletinin verdiği ağır mesuliyet şuuruyla bir şeyler yapmaya gayret ediyor. İlme verdiği büyük desteklerinden ötürü Başkan Atalaydan Allah razı olsun diyorum dedi.
     Bingöl Belediyesi Okuma Salonları Müdürü Nurullah Işık ise okuma salonları ile Bingöl-ün vizyonuna değer kattıklarını ifade ederek, "Sorumluluğun bilincinde olarak 2011 yılında SBSde yüzde 72 olan yerleştirme başarısı, 2012 yılında yüzde 81e ulaştı. 2012 yılında okuma salonlarından mezun olan 671 öğrencimizden 24 öğrencimiz Fen Lisesini, 44 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesini, 154 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesini, kazanma başarısı göstermiştir. 2013 yılında ise hedefimiz yüzde 90 başarı seviyelerine ulaşmaktır" diye konuştu.
     Kürtçe mevlitin okuduğu etkinlik, kompozisyon, şiir ve mektup dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
     Etkinliğe Vali Güvençerin yanı sıra Belediye Başkanı Serdar Atalay, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde Kutlu Doğum etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER