Bingölde deprem tatbikatı

Bingölde deprem tatbikatı -Kentsel dönüşüm alanında yıktırılan binaların enkazında deprem tatbikatı yapıldı


BİNGÖL (A.A) - Bingölde, kentsel dönüşüm alanında yıktırılan binaların enkazında deprem tatbikatı yapıldı.
     Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm alanında yıktırılan binaların enkazında hazırlanan tatbikat, senaryo gereği saat 07.45te merkez üssü Bingöl olan 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bilgisi ile başladı.
     Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği nöbetçi müdürü, alarm vererek bütün arama kurtarma ekiplerini tatbikat alanına çağırdı. Arama köpeklerinin de yer aldığı tatbikata 241 personel ve 36 araç katıldı. Deprem anında olabilecek bütün risklerin değerlendirildiği tatbikatta, enkazda arama kurtarma, insanların enkaza yaklaştırılmaması, yaralıların kurtarılması ve ambulansla taşınması, hırsızlık olayı ihtimali, çadır isteyen insanların kriz merkezine saldırmaları gibi olaylar temsili olarak canlandırıldı.
     Enkaz alanında koşuşturan görevliler ve ambulans sirenleri gerçek depremi anımsattı.
     Tatbikatı hazırlanan çadırda izleyen Vali Mustafa Hakan Güvençer, eksikliklerin tespit edilmesi amacıyla tatbikatın çok önemli olduğunu belirterek, Bingölün bulunduğu bölgenin afet riski değerlendirilerek, başta Afet Acil Durum İl Müdürlüğü olmak üzere ildeki bütün kamu ve sivil kurumların ortak çalışma koordinasyonunu bir kez daha gözlemlemek için böyle bir tatbikat düzenlediklerini söyledi.
     Tatbikat sonunda her kurumun hazırlayacağı rapora göre eksiklerin tespit edilip bunların giderileceğini kaydeden Güvençer, şöyle dedi:
     Hepimiz bir taraftan arkadaşlarımızın performanslarını izlerken bir taraftan da yaşadığımız tecrübeleri hatırlayarak bir senaryo olsa bile kısacık zaman diliminde üzüldük doğrusu. Rabbım gerçeklerinden muhafaza etsin. Elbette bu bizim ilk duamız ama her şeye rağmen bu tür afetlere karşı da hazırlıklı olmak gibi sorumluluğumuzun olması gerekir. Bingölün bütün kurumlarıyla hazırlıklı olduğunu görüyorum. Bu tür çalışmalar hazırlıklarımızı gözden geçirmek ve eksikliklerimizi tamamlamak için de çok büyük bir fırsattır.
     Tatbikatı, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve diğer yetkililer izledi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde deprem tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER