Bingölde aşı günleri

Bingölde aşı günleri


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Dünya Aşı Haftası" kapsamında 0-5 yaş arası çocukların eksik aşıları tamamlanacak.
     Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Vedat Söylier, 1 Nolu Sağlık Ocağında düzenlenen programla, Aşı Günlerine başladıklarını belirterek, programın 27 Nisana kadar devam edeceğini söyledi.
     Programın köylerde 10 ekip tarafından sürdürüleceğini ifade eden Söylier, şunları söyledi:
     "0-5 yaş arası 5 bin 187 çocuğun aşılanacağı Aşı Günleri süresince, merkeze bağlı köylerde 10 ekibimiz aşılama çalışmalarını yürütecek. İlçelerde de ekipler köylerde aşılama çalışması yapacak. Ayrıca, aile hekimlerimiz ve toplum sağlığı merkezlerindeki çalışanlarımız tarafından da aşı çalışmaları yapılacak. Bingöl aşılama oranları Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almaktadır. Bu yıl Suçiçeği ve Hepatit-A aşıları da, Genişletilmiş Bağışıklama Programına alındı. Bingölde geçen yılki aşılama programı ile sadece 4 kızamık vakası yaşandı ve toplam 4 bin 400 aşılama yapıldı. Bu yıl da 5 bin 187 çocuk aşılanacak. Ailelerin çocuklarının eksik olan aşılarını tamamlamaları için gerekli hassasiyeti göstererek en yakın Aile Hekimliğine başvurmasını bekliyoruz."
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde aşı günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER