Bingölde 27 köye kanalizasyon şebekesi

Bingölde 27 köye kanalizasyon şebekesi -Vali Güvençer: Kanalizasyon şebekelerinin tamamlanmasıyla köylerimiz daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşmuş olacaktır


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 27 yerleşim biriminden 15nin kanalizasyon şebekesinin tamamlandığını belirterek, Kanalizasyon şebekelerinin tamamlanmasıyla köylerimiz daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşmuş olacaktır dedi.
     Vali Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresinin 2012 yatırım programında, 27 yerleşim biriminin kanalizasyon projesinin bulunduğunu, bunlardan 15 yerleşim biriminin tamamlandığını söyledi.
     Birçok köyün kanalizasyon altyapılarını tamamladıklarını ve vatandaşların hizmetine sunduklarını anlatan Güvençer, tüm çalışmalarda olduğu gibi bu konuda da titizlik ve büyük bir özveriyle çalıştıklarını bildirdi.
     Güvençer, 27 kanalizasyon projesinin maliyetinin 7 milyon 523 bin lira olduğunu belirtti.
     Kanalizasyon işlerinin tamamlanmasıyla 10 bin nüfusun sağlıklı altyapıya kavuşacağını belirten Güvençer, şöyle konuştu:
     Kanalizasyon işlerinin projeleri, fosseptik (biriktirme) deposu, doğal arıtma (süzme) tesisi, SN8 korige boruları döşenerek, şebeke hattı ve ara mesafelerde muayene (dinlendirme) bacaları konularak, standartlara uygun olarak uygulanmaktadır. Kanalizasyonların tamamlanmasıyla köylerimiz daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşmuş olacaktır. Bu yatırımların yapılmasında ödenek konusunda desteklerini esirgemeyen başta Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ile Milletvekilimiz Prof. Dr. Eşref Taşa teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Bingölde 27 köye kanalizasyon şebekesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER