Bingölde, Kardeş Okul Kardeş Kurum projesi

Bingölde, Kardeş Okul Kardeş Kurum projesi tanıtıldı -Bingöl Valisi Güvençer: Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarının Bingölüne hazırlamak gibi önemli bir görevimiz var


BİNGÖL (A.A) - Bingölde Kardeş Okul, Kardeş Kurum projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
     Bingöl Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, eğitimin en temel araç olduğunu ifade ederek, bir kaç yıl içerisinde Bingölde çok ciddi adımlar atılacağını söyledi.
     Güvençer, yarının Bingölünün çok farklı olacağını belirterek, Bu farklılığı omuzlayacak ve ileriye götürecek olan bugünün gençleridir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarının Bingölüne hazırlamak gibi önemli bir görevimiz var dedi. Herkesin elinden gelenin fazlasını sunması gerektiğini dile getiren Güvençer, Biz şimdi bir ses verdik ve verdiğimiz bu ses çocuklarımızın yüreklerinden, gönüllerinden çıkarak Bingölü ve Türkiyeyi çınlatacak. Bu kapsamda yapılabilecekler tamamen kardeş okul olarak kabul eden kuruluşlara bağlıdır. Bu yol göstermekle olmuyor, gönüllülükle yapılabilecek bir iş dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise Bingöldeki okullar ile kurumların zaten iç içe olduklarını, bu proje ile bunu bir protokole bağlayarak resmi hale getirmek ve daha çok sorumluluk duygusunu üstlenmek amacıyla hareket ettiklerini belirterek, Bingölde 62 bin 607 öğrencinin, 411 okulda, 2 bin 200 derslikte 3 bin 370 öğretmen ile eğitim gördüğünü söyledi.
     Sarı, amaçlarının bir kardeşlik hukuku geliştirmek olduğunu anlatarak şöyle konuştu:
     Derdimiz eğitim. Eğitimdeki eksikliklerimizi gidermek amacıyla kardeş okul, kardeş kurum projesini geliştirip hedef 12 projesi ile desteklemek istedik. Bingölde bulunan kamu kurum, kuruluşları ile özel ve tüzel kişilerin desteklerini sağlayarak okullarda eğitimin kalitesini artırmak istiyoruz. Projenin hedefi Bingöldeki eğitimin kalitesini yükseltmek, sosyal ve ekonomik bakımdan yetersiz durumda olan okul ve öğrencilere destek olmak, Bingölde eğitim alanında sosyal sorumluluk projelerini yaygınlaştırmak, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma kültürünü yaygınlaştırmak, okul ile toplumsal çevrenin yakınlaşmasını sağlamak ve öğrencilere rol model olmaktır.
     Toplantının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce proje kapsamında belirlenen kamu kuruluşları ile kardeş seçilen okullar arasında resmi protokoller imzalandı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut- Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingölde, Kardeş Okul Kardeş Kurum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER