Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden ölçü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden ölçü aleti uyarısı


ŞANLIURFA (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, ölçü aletlerinin periyodik muayenesinin yapılması konusunda uyarıda bulundu.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, periyodik muayene süreleri dolan ölçü aletlerinin kontrolden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Periyodik muayene süreleri dolmuş olan ölçü ve ölçü aletleri sahiplerinin, sürenin dolduğu yılı izleyen ocak ayının başından şubat ayının son günü mesai bitimine kadar müracaat dilekçeleriyle muayene giderlerinin yatırıldığına dair makbuzu ekleyerek, müdürlüğümüze şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Gerekli işlemleri gerçekleştirmeyen kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Priyodik muayene zamanını geçiren, müracaat etmeyen, ölçü ve ölçü aletleri sahibi veya ilgililer hakkında 3516 sayılı ölçüler ve Ayar Kanununun 15. maddesinin (c) bendine göre Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişiye, her bir ölçü aleti için bin 464 TL idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir denilmektedir.
     Açıklamada ayrıca muayene başvurusunun en geç 28 Şubat Perşembe gününe kadar yapılması gerektiği belirtildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden ölçü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER