Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: -Türkiye çok değişti ve hızlı bir şekilde değişiyor. Türkiye, dünyaya açılan bir ülke (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiyenin çok değiştiğini ve dünyaya açılan bir ülke olduğunu söyledi.
     Kocaelideki bir otelin açılış töreninde konuşan Ergün, Kocaelinin sanayi kenti olduğunu belirterek yerli ve yabancı şirketlerin yatırım buraya yapmaya devam ettiğini söyledi.
     Türkiye çok değişti ve hızlı bir şekilde değişiyor diyen Ergün, şehirlerin de hızlı bir şekilde geliştiğini, hizmetlerin ve yatırımların kalitesinin arttığını dile getirdi.
     Bakan Ergün, insanların taleplerinin farklılaştığını ifade ederek, taleplerin, geriye değil ileriye doğru gittiğini, bunun da çok önemli olduğunu kaydetti.
     Yatırım ve hizmetlerin kalitesinin ileriye doğru gittiğini belirten Ergün, Geleceğe doğru baktığımızda, bunlar daha da hızlanacak. Niçin- Türkiye dünyaya açılan bir ülke. Türkiyenin sanayicisine, yatırımcısına, içinde bulunduğumuz şehrin üretim gücüne, ihracat gücüne baktığımız zaman, bu bütün dünyaya yayılan üretim ve ihracat gücüdür. Daha da yayılacaktır diye konuştu.
     Bakan Ergün, Türkiyenin dış politikasının dünyanın her yerine uzandığını, büyükelçilik ve konsoloslukların hızlı bir şekilde dünyaya açıldığını vurgulayarak, iletişim noktalarının artırıldığını, bu gelişmelerin yatırımcıların dünyaya daha kolay yayılmasına imkan verdiğini söyledi.
     Türkiyeye gezi ve yatırım yapmak için gelen insan sayısının her geçen gün çoğaldığına dikkati çeken Ergün, Önümüzdeki yıllarda bu sayı katbekat artacak. O zaman bu mekanlar yetmeyecek. Türkiyenin vizyonuyla paralel düşündüğümüz zaman göreceksiniz bu mekanlar yetmeyecek. Çünkü Kocaeli de cazibesini korumaya devam edecek ifadesini kullandı.
     Bakan Ergün, daha sonra Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve diğer davetlilerle otelin açılış kurdelesini kesti.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER