Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Türkiye, şu 10 yıllık zaman içerisinde demokraside çok önemli ilerlemeler kaydetti ve önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye, şu 10 yıllık zaman içerisinde demokraside çok önemli ilerlemeler kaydetti ve önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirdi dedi.
     Darıca Belediyesi Kültür Merkezinin temel atma töreninde konuşan Ergün, AK Partinin, yerel yönetimleri devraldığı 2004 yılında, yerel kalkınmayı gerçekleştireceğiz sloganıyla işe başladığını kaydetti.
     İktidara geldikleri 2002 yılında programlarının Türkiyeyi demokratikleştirmek ve Türkiyeyi zenginleştirmek olduğunu ifade eden Ergün, Şu 10 yıllık zaman içerisinde Türkiye demokraside çok önemli ilerlemeler kaydetti ve önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirdi diye konuştu.
     Yerel kalkınmanın, 4 önemli unsurunun bulunduğunu vurgulayan Ergün, şunları söyledi:
     Şehirlerimiz, ilçelerimiz önce fiziki olarak kalkınacak. Daha iyi yollar, daha iyi binalar, daha iyi parklar, insanlar daha iyi bir şehirde yaşadıklarını hissedecekler, daha iyi yollarda yürüyecekler, daha iyi konutlarda yaşayacaklar ve çocuklar daha iyi parklarda oynayacaklar. İkinci olarak belediyelerin ekonomik kalkınmaya etkileri olacak. O bölgede sanayinin, ticaretin, teknolojinin gelişmesine katkı sağlayacaklar, öncülük edecekler. Üçüncü bir unsur da o şehrin, o ilçenin demokratik açıdan ilerlemesine katkı sağlayacaklar. Halkın yönetimine katılımı için yeni kanallar oluşturacak. Bir başka unsur da kültürel ve sosyal açıdan kalkındıracaklar. İşte bu kültür merkezi böyle bir mekan. Sosyal, kültürel kalkınmanın en önemli unsurlarından bir tanesi bu kültür merkezleri.
     Kültür merkezlerinde konferanslar, düğünler, tiyatrolar ve sergilerin düzenleneceğini belirten Ergün, Bunlar olursa toplum zenginleşir. Toplum rafine bir toplum haline gelir, toplumun kalitesi artar dedi.
     Bakan Ergün, insanların sadece işe güce gidip gelen makineler gibi olmaması gerektiğini dile getirerek, kahvelerde boş boş vakit geçirmektense buraya gelip, bir resim yapmayı öğrenmenin daha iyi bir şey olacağını kaydetti.
     Bir sanatsal faaliyette bulunmak, konferans dinlemek, yeni bir bilgiye sahip olmanın daha önemli bir şey olduğunu anlatan Ergün, Şehirlerimizde bunların da önemli olduğunu görmemiz lazım. O nedenle belediye başkanımızı böyle güzel bir kültür merkezini gerçekleştirdiği için kutluyorum ifadelerini kullandı.
     Daha sonra Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, butona basarak kültür merkezinin temelini attı.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER