Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Konyada: -Öncelikle büyükşehirlerde, daha sonra ise 81 vilayette bilim merkezlerini yaygınlaştırmak istiyoruz -Kol gücü ve alın teriyle ülkemizi kalkındırmamız mümkün değil. Bunlar da ge


KONYA (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Öncelikle büyükşehirlerde, daha sonra ise 81 vilayette bilim merkezlerini yaygınlaştırmak istiyoruz dedi.
     Geleceğe yatırım, Türkiyeye yatırım toplantısı için Konyada bulunan Ergün, toplantının ardından tarihi Selimiye Camiini ziyaret etti. Ergün, cami çıkışında sohbet ettiği vatandaşların kandilini kutladı.
     Daha sonra Mevlana Müzesini ziyaret eden Ergün, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle yaptırılan Konya Bilim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.
     Ergün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bilim merkezi inşaatının hızla ilerlemesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
     Türkiyede bilim merkezlerinin yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ergün, Öncelikle büyükşehirler, daha sonra ise 81 vilayette bilim merkezlerini yaygınlaştırmak istiyoruz. Büyükşehir belediyeleri binaların yapımını gerçekleştiriyor. Bütün bilimsel donanımları ve sergi alanlarının hazırlanmasını da TÜBİTAK gerçekleştiriyor diye konuştu.
     Konya Bilim Merkezinin 2012 sonunda ya da 2013 başında hizmete gireceğini dile getiren Ergün, şunları kaydetti:
     İnşallah bina bittiğinde bilim sergileri binanın içine yerleştirilecek ve Türkiyenin en önemli bilim merkezlerinden birisi Konyada hayata geçmiş olacak. Bu, gerçekten önemli bir proje. Gençler ve çocuklar, teknolojiye dokunacak, içinde yaşayacaklar. Bugün basit gibi gördüğümüz, kitaptan öğrendikleri bilimsel kuralların nasıl gerçekleştiğini burada görebilecek ve kendileri gerçekleştirebilecek. Merak uyandıracak. Bu, araştırma kabiliyetlerini geliştirecek. Bilim ve teknoloji, genç kuşakların araştırmacı olmasına katkı sağlayacak. Bu, ülkemizde büyük bir eksiklik. Kol gücü ve alın teriyle ülkemizi kalkındırmamız mümkün değil. Bunlar da gerekli ama yeterli değil. Bundan sonrası için alın terinden daha önemlisi akıl teri. Aklımızı terletmemiz lazım. Asıl zenginlik orada. Genç bir nüfusumuz var, zeki çocuklarımız var. Bu tür merkezlerle akıllarını terletecekler.
     Türkiyede çocukların ve gençlerin vücutlarını geliştirmek için merkezler bulunduğunu ifade eden Ergün, bilim merkezlerinin de akılları geliştirmek açısından önemli olacağına dikkati çekti.
     Ergün, Konyadaki bilim merkezinin bütün şehirleri harekete geçirdiğini vurgulayarak, Tek tek gelip TÜBİTAKla protokol imzalıyorlar. Bu tür bir bilim merkezini şehirlerine kazandırmak için yarış içindeler dedi.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER