Bilgi Evi öğrencileri tarihi mekanları gezdi

Bilgi Evi öğrencileri tarihi mekanları gezdi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Belediyesi Bilgi Evlerinde kayıtlı olan 90 öğrenci için gezi programı düzenledi.
     Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Bilgi Evi öğrencilerine yönelik gezi programı düzenlediklerini söyledi.
     Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen gezi programları dahilinde Saray Mahallesi ve TOKİ Bilgi Evinlerinde kayıtlı 90 öğrencinin, rehber öğretmenler eşliğinde belediyeye ait otobüslerle geziye götürüldüğünü ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:
     Öğrenciler başta İhlasiye Medresesi ve Etnografya Müzesi olmak üzere, tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Gezi sonrası öğrenciler Yükseliş Mahallesi Mesire alanına giderek piknik yaptı. Belediyemiz tarafından kurulan Bilgi Evleri, öğrencilerimiz için özellikle yaz tatilinde iyi bir fırsat. Öğrencilerimiz okul sonrası boş vakitlerini bilgi evlerinde geçiriyor. Öğrenciler, rehber öğretmenler aracılığıyla Bitlisin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buluyor.
     Bilgi Evlerinde ayrıca bilgi yarışmaları ve çeşitli aktivitelerin de düzenlendiğini belirten Alaydın, eğitsel, kültürel ve sportif programlarla, öğrencilere tatili her yönüyle daha güzel geçirmelerini sağladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bilgi Evi öğrencileri tarihi mekanları gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER