Bilecik POMEMden yangın güvenliği ve kurtarma

Bilecik POMEMden yangın güvenliği ve kurtarma eğitimi


BİLECİK (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğü işbirliği ile Yangın güvenliği ve kurtarma eğitimi düzenlendi.
     POMEMden yapılan açıklamaya göre, eğiticilerin Türkiyenin deprem kuşağında bulunduğu ve şiddeti yüksek bir depremin ardından birçok evin yıkılabileceği öngörüldüğü, bu nedenle deprem sonrası güvenli kurtarma faaliyetlerinin önem arz ettiği ifade edildi.
     Deprem anında kısa zamanda enkaz kurtarma faaliyetlerine geçilmesi gerektiği, bu tip eğitimlerin her kuruma verilerek yeterli ekipmanla donatılması halinde daha çok yaralının kurtarılabileceğinin anlatıldığı eğitimde, yangın söndürme tüplerinin yangın alevlendikten sonra işe yaramadığı, özellikle araçlarda motor bölümündeki yangınlarda kaputun açılarak tüplerin yangının direk kalbine boşaltılmasının gerektiği uygulamalı olarak gösterildiği bildirildi.
     Depremlerde altın saat denilen 72 saatin çok önemli olduğu, en geç 36 saat içerisinde tam ekipmanlı olarak enkaz kurtarma faaliyetlerine geçilmesi gerektiği ve bilinçsiz kurtarmalarda hem yaralının hem de kurtarıcının hayatının tehlikeye atıldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik POMEMden yangın güvenliği ve kurtarma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER