Bilecik OSBden engellilere özel minibüs

Bilecik OSBden engellilere özel minibüs


BİLECİK (A.A) - Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından alınan özel donanımlı minibüs, Bilecik Belediyesine hibe edildi.
     Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, OSBde düzenlenen törende, engelliler için hayata geçirdikleri sistemin belediyenin Engelsiz Ulaşım projesinin ilk aşaması olduğunu belirterek, projeyi sanayicilerle işbirliği içinde gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Engelli vatandaşların ihtiyaç duydukları anda Engelsiz ulaşım hattını aramaları halinde minibüsle istedikleri yere gidebileceklerini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:
     Proje sayesinde tekerlekli sandalye kullandığı için sosyal hayata yeterli oranda katılmayan vatandaşlarımız kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissedecek. Bu projede ilk aracımızı 1. OSBden aldık. İhtiyaç oldukça belediyemiz bu filoya yeni araçlar dahil edecek ve buna göre bir yapı oluşturulacak. Toplumdaki diğer engelliler içinde yeni çalışmalar yapıyoruz. Belediyemiz bu yıl kaldırım taşları projesiyle de özellikle görme engelli vatandaşlarımız için özel parke uygulamasına geçilecek. Işıklandırma sistemlerinde yine görme engelliler için sesli uyarı sistemi dahil edilecek. Bu yıl engellilerin kentteki yaşam standartlarını artırmayı amaçlıyoruz.
     Konuşmanın ardından 1. OSB Başkanı Mehmet Arslan, BİSİAD Başkanı Yusuf Subaşı ve iş adamlarının hazır bulunduğu törende, OSB Müdürü Nurettin Bayramoğlu, özel donanımlı engelli minibüsün anathatırını Yağcıya teslim etti.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik OSBden engellilere özel minibüs Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER