Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bilecikte Gökkuşağı projesi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen Gökkuşağı projesine katılan kadınlar, Vali Halil İbrahim Akpınarı ziyaret etti.
     Vali Akpınar, proje koordinatörü Sevcan Akıncı ile kadınları kabulünde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gölpark yürüyüş parkurunda ailelerin spor yaptığını, Bilecik halkını da spor yapmaya davet etti.
     Proje Koordinatörü Akıncı da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce bireylerin, daha bilinçli spor yapmaları, spor kültürünün yaygınlaştırılması ve sosyal yaşama iştirak etmelerinin sağlanması amacıyla Gökkuşağı projesinin uygulandığını söyledi.
     Salı ve Perşembe günleri belirli yerlerinden alınan kadınların Pelitözü Gölpark çevresinde doğa yürüyüşü yaptığını anlatan Akıncı, Proje kapsamında her ayın bir günü farklı bir ilimize giderek doğa yürüyüşü yapılması planlanmaktadır. İlk doğa yürüyüşümüzü Boluda yapacağız dedi.
     Projeye katılan kadınlar, Gölparka kazandırılan tesisler için Vali Akpınara teşekkür etti. Vali Akpınar, kadınlara çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Söğütte sulama kooperatifi kurulma çalışmaları
    
     (Fotoğraflı)
    
     Söğüt ilçesine bağlı Çaltı beldesinde Çaltı Karabayır Sulama Kooperatifi kurulma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il geneli sulama kooperatif olarak 12 tarımsal sulama kooperatifinin faaliyet gösterdiği ve Çaltı beldesinde, Çaltı Karabayır sulama kooperatifinin de kuruluş çalışmalarının başladığı kaydedildi.
     DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğünce, orta Sakarya vadisi pompaj sulaması projeleri kapsamında orta Sakarya vadisi Çaltı P12A pompaj sulaması adı altında inşa edilen ve 120 hektarlık alanın borulu sulama şebekesinin işletilmesi, kuruluşuna teşebbüs edilen sulama kooperatifi ile yapılacağı belirtilen açıklamada, sulama tesisinin bulunduğu Karabayır mevkisinde sulama şebekesi ve pompa istasyonu etüt çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER