Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Şenol Doksat, yılın doktoru seçildi


BİLECİK (A.A) - Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aile hekimi Şenol Doksat, yılın doktoru seçildi.
     İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan, geleneksel olarak yılın doktoru seçildiğini belirterek, Görevini büyük bir fedakarlık ve üstün bir gayretle ifa eden, halkın sevgi ve saygısını kazanmış, tıbbi ve mesleki alanlardaki başarılı çalışmaları ve toplumsal insani konulardaki duyarlılık göstermesinden ötürü, Bilecik 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezinden Aile Hekimi Şenol Doksatın yılın doktoru seçildiğini bildirdi.
     Doksatın ödülünü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun katılımlarıyla Ankarada düzenlenen törende aldığını ifade eden Fidan, tıp mesleğine ve insan sağlığına yaptığı hizmetlerden dolayı ona teşekkür etti.
    
     -49. Kütüphaneler Haftası
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Halk Kütüphanesi Müdürü Gündüz, halk kütüphanelerinin, uygarlıkta ileri gitmiş ülkelerde günlük hayatın bölünmez bir parçası haline geldiğini bildirdi.
     Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul öncesi, okul çağı ve yetişkinlerin eğitiminde halk kütüphanelerinin payının büyük olduğunu belirterek, halk kütüphanelerinin Halkın üniversitesi şeklinde tanımlandığını ifade etti.
     Halk kütüphanelerinin 7den 70e her kişiye hiçbir ayrım gözetmeden hizmet verdiğini anlatan Gündüz, şunları kaydetti:
     Halk kütüphanesinde, çocuğa, okul öncesine, üniversite mensubuna, okul çağını aşmış vatandaşlara yardımcı olabilecek eserler bulunur. Böylece halk kütüphanesi, herkesin kütüphanesi olmak niteliği taşır. Bilgisizliğin duvarını yıkma, ortadan kaldırma savaşında halk kütüphanelerinin öncü kurumlardır. Kütüphanelerin öneminin vurgulanması, halkın bu kurumlara ilgisinin çekilebilmesi ve kullanıcı sayısının arttırılması için çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Kütüphaneler bilgi hazinesi olma özelliklerinin yanı sıra dünü bugüne bağlama özelliği de taşımaktadır. Kültür, edebiyat, sanat, tarih, bilim kısaca her konuda geçmişte üretilen bilgilerin depolandığı, biriktirildiği mekanlar kütüphanelerdir. Kütüphane sadece kitaplardan yararlanılan bir kurum değil, ailelerin çocuklarıyla zaman geçirebileceği, yaşanılabilir bir kurumdur. Kitaplar, toplumların düşünce güneşidir. İnsanın zekasını ve bilgisini geliştirir, deneylerini artırır, hatalarını düzeltir. Bizleri bilimsel araştırmaya, incelemeye, üretmeye, olayları sağlıklı sonuca bağlamaya yöneltir, bilinçli bireyler olmamızı sağlar. Bilinçli insanların oluşturduğu toplumlarda, demokrasi, hukuk, ahlak ve sosyal adalet ilkeleri gerçek kurallarıyla işler. Karşılıklı saygı ve güven pekişerek artar. Bu nedenle kitap, uygarlığın simgesi, cehaletin amansız düşmanıdır. Kitaplar bu amaçla değerlendirildiğinde, kütüphanelerimizin önemi artar.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Barış Eren
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER