Bilecikte Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı

Bilecikte Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte Vali Yardımcısı Ekrem Ballı başkanlığında Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı.
     Ballı, Valilik Toplantı Salonundaki toplantıda, kentteki sahipsiz sokak hayvanlarının kontrolü, rehabilitasyonu, aşılama, kısırlaştırma işleminden sonra alındıkları ortama geri bırakılmaları çalışmalarının belediyelere ait bakımevlerinin tanıtımlarının yapılarak, bakımevlerinde mevcut hayvanlarının sahiplendirilmesinin artırılması için her belediyeye ait web sitesinden internet ortamında hayvan sahiplenilecek programın hazırlanması kararı alındığını kaydetti.
     Yaralı ve yardıma muhtaç sahipsiz hayvanlara yardım amaçlı kullanılabilecek bir telefon numarasının belirlenmesi için çalışma yapılması konularının da görüşüldüğünü ifade eden Ballı, şunları bildirdi:
     Çalışmaların tamamlanmasından sonra halka duyurulması, yazılı ve görsel basın yoluyla tanıtılması kararı alındı. 2012 yılında yapılan çalışma raporları, görüşülerek 2012 yılının değerlendirmesi yapıldı. Belediyeyelerin sokak hayvanları izleme cetvellerinin Bilecik Şube Müdürlüğüne düzenli gönderilmesi, geçici bakımevi bulunan belediyelerin bakımevi şartlarını iyileştirilmesi, kurumlar arasında ortak yapılabilecek çalışmalarda gündeme getirildi. Gençlerin ve çocukların İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarda hayvan sevgisinin aşılanması ve korunmasında eğitimle şartların düzeleceğine inanıyorum. Bakımevlerinde diğer illerde yapılan çalışmaların iyi örnekleri alınarak değerlendirilmesi gerekir. Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının farkında olarak, her canlının hak ettiği yaşama hakkından hareketle tüm kurumların desteği ile sorunsuz ve daha yaşanılabilir bir ilde yaşamanın mutluluğuna varacağız.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER