Bilecikte 2013 yılı 1. Dönem Kent

Bilecikte 2013 yılı 1. Dönem Kent Konseyi Toplantısı -Bilecik Belediyesi Başkanı Yağcı: Bilecik, sanayi ürünleri, kültürü ve tarımıyla ön plana çıkacak


BİLECİK (A.A) - Bilecikte 2013 yılı 1. Dönem Kent Konseyi Toplantısı yapıldı.
     Bilecik Belediyesi Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Çocuk Sinemasında Kent Konseyi Başkanı Süleyman Özdemirin başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının başlayan etkinlikte yaptığı konuşmada, Bilecikin gelişim ve değişim sürecinde dünün gündemiyle bugünkü gündemin çok farklı olduğunu ve olumlu yönde bir dönüşümün gerçekleştiğini kaydetti.
     Bilecikin Türkiye içindeki pastadan daha fazla pay alabilmesi için özgün özelliklere ve güzelliklere vurgu yapması gerektiğini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:
     Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Marka Değerleriyle Bilecik adlı panelde aldığımız sonuçlara göre, Bilecik, sanayi ürünleri, kültürü ve tarımıyla ön plana çıkacak. Bileciki bir adım daha öne nasıl geçirebiliriz- sorularının cevabını bulmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi olduğunda, Türkiyede daha fazla yer tutacağız. Bizim en büyük marka değerimiz, Osmanlı Devletidir. Burası, Osmanlı Devletinin doğduğu topraklardır. Bilecik Belediyesi olarak, Bilecik denildiğinde akla ilk Osmanlının geleceği, Osmanlı denildiğinde de akla ilk Bilecikin geleceği çalışmaları başlattık. Bilecik, geçmişle geleceğin buluştuğu köprüdür. Bir tarafımızdan geçmişe bağlanıyoruz, bir tarafımızdan da geleceğe emin adımlarla yürüme çabası içindeyiz. Şehri mimari anlamda da ikiye böldük. Şehrin bir bölümünü, geleneksel kültür ve dokunun olduğu alanlar, diğer taraftan da modern çizgiler taşıyan mimari yapılarla donatacağız.
     Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilmeden önce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan, Gönül Elçileri Projesi Bilecik Kent Konseyi üyelerine tanıtıldı.
     Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar ise gönüllük kavramının yıllardır devam ettiğini ve Türk halkının geçmişten bugüne dek hayırseverlik faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu bildirdi.
     Projenin tanıtımının ardından, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Koordinasyon Toplantısı ve Kentsel Dönüşüm Projesi gündemleri görüşüldü.
    
     -Gönül Elçileri Projesi Bozüyükte de tanıtıldı-
    
     Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya ve eşi Emine Yasakçı Kaya, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Salonundaki toplantıda, Gönül Elçileri projesinin tanıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Barış Eren
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte 2013 yılı 1. Dönem Kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER