Bilecikte İŞKUR Teşvikleri ve Uygulamaları konulu

Bilecikte İŞKUR Teşvikleri ve Uygulamaları konulu seminer


BİLECİK (A.A) - Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ayhan Tozan, İŞKUR Teşvikleri ve Uygulamaları konulu bir seminer verdi.
     Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasınca (BSMMMO) gerçekleştirilen seminerde konuşan Tozan katılımcılara İŞKURun yaptığı teşvik ve uygulamaları hakkında bilgiler verdi.
     Projenin amacının iş arayanlara tecrübe kazandırma ve nitelikli işçi arayan işverenlere kendi bünyelerinde yetiştirebilecek işçileri sağlamak olduğunu vurgulayan Tozan, katılımcılara teşviklerden yararlanabilmesi için yapılması gerekli aşamaları anlattı.
     Tozan, şöyle konuştu:
     Belirlenen şartları taşıyan işçinin 6 ay süresince aylık ücreti ve sigortası İşsizlik Fonundan ödenmektedir. 6 ay sonunda işveren memnun kalırsa bu kişiyi çalıştırmaya devam edebilecektir. İŞKUR, nitelikli eleman sorununu çözmek için İşbaşı Eğitimi olarak ifade edilen staj programlarına göre 2 işçi çalıştıran iş yerlerine üçüncü işçi, İŞKUR tarafından sağlanmaktadır. İşsizlerin pratik yaparak meslek sahibi olması işsizliğin önlenmesinde ve işverenlerin maliyetlerini düşürmesi için önemli bir avantajdır.
     Seminere BSMMMO Başkanı Hüseyin Şensoy ve yönetim kurulu üyeleri ile il genelinde faaliyet gösteren meslek mensupları katıldı.
     Sunumun ardından Şensoy, Tozana teşekkür plaketi verdi.
    
     -BSMMOda Dönem Sonu İşlemleri eğitim semineri
    
     BSMMMO Eğitim Salonunda Eskişehir SMMMO eğitmeni Mustafa Uçkaç ve Eskişehir Yeminli Mali Müşavirler Odası eğitmeni Ali Karakuş tarafından seminer verildi.
     Seminerde, dönem sonu hesaplarının kapatılmasında ve 2012 yılına ilişkin son bilançoların hazırlanmasında yapılan son değişikliklerde ve uygulamalarda dikkat edilmesi gereken noktalar anlatıldı.
     Eğitim sonunda BSMMMO Başkanı Hüseyin Şensoy, Eskişehir SMMMO Başkanı İlker Özokçuya teşekkür plaket verdi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte İŞKUR Teşvikleri ve Uygulamaları konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER