Bilecikte İlave Revizyon İmar Planı

Bilecikte İlave Revizyon İmar Planı -Belediye Başkanı Yağcı: Bu imar planı, sistemin karşılıklı hak ve yükümlülüklerini dengeye oturtmak amacıyla yaptığımız bir çalışmadır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İlave Revizyon İmar Planının, sistemin karşılıklı hak ve yükümlülüklerini dengeye oturtmak amacıyla yaptıkları bir çalışma olduğunu bildirdi.
     Yağcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce hazırlanan İlave Revizyon İmar Planı raporuyla ilgili düzenlenen toplantıda, imar planlarının, kentlerin adeta anayasaları olduğunu söyledi.
     Kentlerin yaşayan bir organizma olduğuna işaret eden Yağcı, bu organizmanın eksiklik ve aksaklıklarını gidererek, kentlerin daha ideal koşullarda imar edilmesi gerektiğini anlattı.
     Yağcı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İmar Komisyonu ve Belediye Meclisiyle iş birliği içinde çok uyumlu bir çalışma yapıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Uygulanacak bu imar planı, objektif ve tarafsız kriterlerle hazırlandı. Şehrin her bölgesinde kesin ve aynı hükümlerden oluşan genel bir imar planı ortaya çıktı. Bu imar planı, kesinlikle bir beldeye veya bir kuruma bir kat artışı sağlamak adına yapılan bir imar planı değildir. Şehrimiz, hızlı bir değişim ve gelişim sürecinde ve inşaat sektörü bu değişim ve gelişime lokomotif olacak bir sektör. Ancak bizim sorumluluğumuz, şehirde yaşayan halkımızın da haklarını korumaktır. Bu imar planı, sistemin karşılıklı hak ve yükümlülüklerini dengeye oturtmak amacıyla yaptığımız bir çalışmadır. Bilecik için hayırlı ve uğurlu olsun.
     Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Abdullah Ay da hazırlanan imar planının, 2030 yılı nüfusu ön görüsüyle 100 bin kişilik bir kapasiteye hitap ettiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikte İlave Revizyon İmar Planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER