Bilecikte, Yeni TTKda uygulama ve takvim

Bilecikte, Yeni TTKda uygulama ve takvim konulu seminer


BİLECİK (A.A) - Bilecik Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Yeni Türk Ticaret Kanununda (TTK) uygulama ve takvim konulu seminer gerçekleştirildi.
     Bilecik SMMMO Başkanı Hüseyin Şensoy, odanın eğitim salonunda verilen seminerde yaptığı konuşmada, Kamu Gözetim Kurulu tarafından hazırlanan Bağımsız Denetim Yönetmeliği taslağının görüşe açık olduğunu belirterek, taslağın bağımsız denetime, bağımsız denetim kuruluşlarının ve bağımsız denetçilerin yetkilendirilmelerine, sicil kayıtlarından yükümlülüklerine, sorumluluklarına, kurum tarafından incelenmesine dair yaptırımlara ilişkin usul ve esasları belirlediğini kaydetti.
     Taslakta her ilgili kurumun adının geçmesine rağmen 84 meslek odasından sayıları 89 bin kişiyi bulan Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) isminin geçmediğini belirten Şensoy, şunları söyledi:
     Taslakta, TÜRMOB göz ardı edilmiş. Bağımsız denetim sürecinin hiçbir aşamasında herhangi bir atıfta bulunulmamış ve hiçbir işbirliği ve istişare öngörülmemiştir. Taslakta denetim mesleği, bağımsız denetim mesleği gibi ibareler kullanılarak sanki yeni bir meslek kuruluşu yaratılması gibi bir izlenim vermektedir. Oysa ki denetim konusu mesleğimizin alt kollarından biri olan özel ve teknik bir konudur. Buna benzer birçok konu tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir dedi.
     Oda olarak birçok projeye imza attıklarını dile getiren Şensoy, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile bir protokol imzaladıklarını ve proje kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde okuyan başarılı öğrencilerin meslek binalarında çalışarak, deneyimlerini arttırmaya yönelik çalışmaların yapılacağını söyledi.
     Projenin Bilecikte örnek bir çalışma olacağını belirten Şensoy, üniversitede sonraki dönemlerde Mali Müşavirlik Bölümünün açılması gibi projelerinin de olduğunu sözlerine ekledi.
     Seminerde, Eskişehir SMMMO eğitmenlerinden Yeminli Mali Müşavir Ali Karakuş ve Mustafa Uçkaç, Yeni TTKda uygulama ve takvim konuları hakkında katılımcılara sunum yaptı.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte, Yeni TTKda uygulama ve takvim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER