BİK Sivas Şube Müdürü Yüksele ziyaretler

BİK Sivas Şube Müdürü Yüksele ziyaretler sürüyor


SİVAS (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ile Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Özdemir, BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yükseli ziyaret etti.
     BİK Sivas Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüksel, ziyarette yaptığı konuşmada, gazetecilere yıpranma hakkının geri verilmesi gerektiğine değindi.
     Yıpranma hakları verildiği taktirde Türkiyede gazeteciliğin daha fazla itibar göreceğini belirten Yüksel, Gazeteciler, gerçekten çok zor şartlar altında çalışıyor. Haber yazıyor, fotoğraf ve görüntü çekiyor. Bir çok kurumda da bunların hepsini tek kişi yapıyor. Bunu yaparken de yaz, kış, soğuk, sıcak demeden çalışıyor. Gazetecilere yıpranma hakkının tekrar verilmesi isabet olur ifadelerini kullandı.
     Kolaylı ise gazetecilere yıpranma hakkının tekrar verilmesi için hükümet düzeyinde her türlü girişimde bulunduklarını aktararak, 2008 yılında kaldırılan yıpranmanın geri getirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.
     Yıpranma hakkının geri alınması için gazetecilerin tek yumruk olması gerektiğini ifade eden Kolaylı, şunları kaydetti:
     Ülkemizde 47 yıl boyunca uygulanan yıpranma hakkı, 4 yıl önce kaldırılmıştı. Bu hakkın geri alınması için sıkıntının sürekli dillendirilmesi gerekiyor. Konu gündemde tutulduğu müddetçe çözüme kavuşması sağlanabilir. Yıpranma, daha önce verilmiş ve sonra kaldırılmış bir hak olduğu için sesimizi yükseltmiyoruz. Gazetecilere bu hakkın iadesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber BİK Sivas Şube Müdürü Yüksele ziyaretler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER