BİİBF Kütüphanesinin inşaatı sürüyor

BİİBF Kütüphanesinin inşaatı sürüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (BİİBF) Kütüphanesinin inşaatı sürüyor.
     BİİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesindeki kütüphanenin inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
     İnşaatı tamamlandığında, Türkiyedeki devlet üniversitelerine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri içinde kendisine ait binasında en çok kitabı barındıran kütüphane olmasının hedeflendiğini belirten Palabıyık, kaba inşaatı Biga Belediyesi tarafından yaptırılan ve bin 800 metrekare alana sahip iki kattan oluşacak kütüphane binasında iki okuma salonunun bulunacağını bildirdi.
     Palabıyık, ince işleri ve iç tefrişatı üniversite tarafından tamamlanan kütüphanenin, 2012-2013 akademik yılı bahar döneminde hizmete açılmasının planlandığını ifade ederek, Başlangıçta 50-60 bin olacak kitap sayımızı en kısa sürede 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Kütüphanemizin raf kapasitesi 250 bin olacak. Yapılacak yeni alımlar ve düzenlenecek kampanyalarla, BİİBF Kütüphanesi Türkiyedeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri kütüphaneleri içinde ilk sırada yer alacak dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber BİİBF Kütüphanesinin inşaatı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER