Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden iftar

Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden iftar


ÇANAKKALE (A.A) - Merkezi Zeytinburnunda bulunan Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bigada, 85. Yıl Milli Egemenlik Parkında iftar yemeği verdi.
     Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Işık, iftarda yaptığı konuşmada, ilk defa gurbetten gelerek, memleketlerinde iftar yemeği düzenlediklerini söyledi.
     Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan da Zeytinburnu ile Bigalıların dostluğunun eskilere dayandığını bildirdi.
     Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise demokratik yapısı ile Türkiyenin en zengin ilçelerinden biri olan Zeytinburnunda, birçok Bigalı olduğunu kaydetti.
     Zeytinburnuna yıllar öncesinden Bigadan gelen dostlarımız, kardeşlerimiz var diyen Aydın, Bigaya geldiğimde kendimi Zeytinburnunda gibi hissettim. Zeytinburnunda komşularım Bigalı. 30 yıllık berberim bile Bigalı. Ben Bigalılar ile beraber Çanakkaleyi tanıdım. 12 yıl öncesinde Geliboluya şehitliklere Zeytinburnundan ziyaret programları başlattık. Ardından İstanbullular Geliboluya akmaya başladı. Çanakkaleye giderken ilk karşılayan yer olan Biganın bu açıdan önemli bir yeri var dedi.
     İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine, Kozçeşme Belediye Başkanı Ahmet Tozan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmail Işık, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Atilla Soykan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER