Bigalılar, Suriyelilere kucak açtı

Bigalılar, Suriyelilere kucak açtı -Kaymakam Genel: Şu ana kadar 9 aileden 44 kişi İdriskoru, Cihadiye, Aşağıdemirci, Osmaniye ve Kahvetepe köylerimizdeki boş evlere yerleştirildi


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Kaymakamı Fatih Genel, Suriyedeki savaştan kaçan ailelere kucak açtıklarını söyledi.
     Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki savaş nedeniyle Türkiyeye ciddi bir insan akını olduğunu hatırlattı.
     Biga Kafkas Kültür Derneği kanalıyla, Suriyeli 9 aileden 44 kişinin İdriskoru, Cihadiye, Aşağıdemirci, Osmaniye ve Kahvetepe köylerindeki boş evlere yerleştirildiğini belirten Genel, Kaymakamlık olarak biz de maddi ve manevi destek vermeye gayret ediyoruz. Sosyal marketi onlara açtık, para yardımında da bulunacağız, ancak bunlar yetmez dedi.
     Genel, ilçe halkının Suriyeden gelenleri kardeş aile olarak görmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Halkımız, Kafkas Kültür Derneği Başkanı Harun Şiren ile temasa geçsinler. Bigalılar Suriyeden gelenlerin acılarını çok iyi bilir, çünkü ilçenin tamamına yakını Selanikten, Kafkasyadan 150 yıl önce göç etti. O zamanlar Osmanlı kucak açtı. Şimdi de bizim kucak açma zamanımız geldi. Evini, barkını terk edip bize sığınan insanlara her türlü yardımı yapmalıyız. Bigalıların duyarsız kalmayacaklarına inanıyorum.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı. Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bigalılar, Suriyelilere kucak açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER