Bigalı öğrenciler Hollanda yolcusu

Bigalı öğrenciler Hollanda yolcusu


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, Leonardo Da Vinci Meslek Projesi kapsamında, Hollandaya gidecek.
     Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Üç boyutlu gemi tasarımı ve modelleme eğitimi projesi kapsamında Hollandaya gidecek 15 öğrencinin 20 günlük gezisi, 3 öğretmen eşliğinde gerçekleşecek.
     Okul Müdürü Yaşar Çakır, öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan grubun, 15 Aralıka kadar Hollandada olacağını belirterek, Avrupa Birliği projelerinden Commenius projesini Bigada ilk gerçekleştiren okulumuz, şimdi de yine bir ilke imza atarak Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde, toplam bütçesi 96 bin 966 avro olan projede yer alıyor dedi.
     Hollandaya gidecek grubun, Amsterdam ve Rotherdam başta olmak üzere çeşitli okul ve kuruluşları ziyaret edeceğini belirten Çakır, geziye katılanların proje sonunda konuyla ilgili Avrupa Birliği onaylı sertifika alacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bigalı öğrenciler Hollanda yolcusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER