Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Meslek Yüksekokulu mezunları için sistem oluşturuldu


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu yönetimi, mezunlara kolay ulaşılabilmesi amacıyla sistem oluşturdu.
     Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, http://bigamyo.comu.edu.tr web sitesinde, mezunlar için bilgi formu oluşturulduğunu bildirdi.
     Mezunların, kamu, kurum ve kuruluşları yanında özel sektörde önemli mevkilere gelerek, ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına katkılar sağladığını belirten Tayyar, Okulumuz, mezunları ve öğrencileriyle büyük bir ailedir. Bundan dolayı mezunlarımız arasında aidiyet duygusu oluşması, gelişmesi ve bunun vereceği sinerji, yarar sağlayacaktır ifadesini kullandı.
    
     -Girişimcilik eğitimleri başladı
    
     Biga ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile İş Kurumu Müdürlüğünce uygulamalı girişimcilik eğitimi başlatıldı.
     Kurs eğitmeni Ahmet Avcı, yaptığı açıklamada, Biga Ticaret Borsası Toplantı Salonunda 9 gün sürecek seminere 25 kişinin katıldığını bildirdi.
     Avcı, kurs için 200 kişinin başvurusunun kabul edildiğini ve mülakatta ön projesi uygun bulunan 25 girişimci adayının eğitime hak kazandığı bilgisini vererek, İşsiz ama iş fikri olup da imkanları kısıtlı olan kursiyerlerimiz, kurs sonunda KOSGEB destekli belge alacak ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER