Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Desteklerin tanıtımı için Yayım çalışması gerçekleştirildi


ÇANAKKALE (A.A) - Gümüşçay Tarım Merkezi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğünün organizasyonunda, Biganın Gümüşçay Beldesi ve çevre köylerindeki üreticilere yönelik, Kırsal Kalkınma Yatırımları ve Hibe Desteklerinin tanıtıldığı Yayım çalışması gerçekleştirildi.
     Gümüşçay Tarım Merkezi Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Can, yaptığı açıklamada, bu sektördeki insanların gelir düzeyinin artarak, yaşam şartlarının iyileşmesi, buna bağlı olarak göçün azalması için mahallinde yapılan yayım çalışmalarını önemsediklerini söyledi.
     Yerinde Kontrol Uzmanı Zafer Güngör de, TKDKnın, Avrupa Birliği standartlarında, modern, sürdürülebilir, rekabet gücüne sahip işletmelerin kurulmasını hedeflediğini belirterek, Bu bağlamda gerçek veya tüzel kişilere AB standartlarında, yeni işletmelerin kurulmasına veya mevcut işletmelerin modernizasyonuyla geliştirilmesine, yüzde 50- 65 arasında hibe desteği sağlanacaktır dedi.
     Proje Başvuru Yönetim Birimi görevlileri Çetin Özmen, Tuğçe Emre ve Deniz Ebru Akpınar ise hibe desteği sağlanacak tedbirler ve faydalanıcıların yerine getirmesi gereken yükümlülükler hakkında sunum yaptı.
     Yatırım yapmak isteyen üreticilerin, süt ve kanatlı eti üreten işletmelerin desteklenmesi konusundaki sorularını yöneltiği toplantıya, Gümüşçay Belediye Başkan Vekili Abdullah Tekeli, muhtarlar, kooperatif başkanları, banka müdürleri ile üreticiler katıldı.
    
     -Sevgi ve hoşgörü ikliminde Mevlana konferansı
    
     Çanakkale Mimar, Mühendis ve Teknik Elemanlar Derneğinin düzenlediği, Sevgi ve hoşgörü ikliminde Mevlana konulu konferans, Biga Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.
     Dernek Başkanı Halil İbrahim Kaya, burada yaptığı konuşmada, üçüncüsünü düzenledikleri konferansta Allah sevgisi ve insan sevgisini son derece güzel bir şekilde yorumlayan Hz Mevlananın anlayışının, herkes için bir hoşgörü kaynağı olduğunu söyledi. Mevlanaya olan ilgi ve sevginin gün geçtikçe artarak devam ettiğini ifade eden Kaya, Bugün insanlık, Mevlanaya ve onun gibi ışık kaynaklarına derinden muhtaç olduğunu daha çok hissetmektedir diye konuştu.
     Araştırmacı Yazar Naim Numan Selmanlar da, nesillerin ve yuvaların dağıldığı günümüzde savrulan insanlara, Hz. Mevlananın fikirlerinin ışık tutacağını belirterek, Mevlananın temsil ettiği düşünce ve Allah aşkını günümüze taşımanın çok önemli olduğunu bildirdi.
     Nesillerin kalp ve kafa izdivacına ermiş gönül mimarlarını bulamadıkları takdirde, hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığını kaydeden Selmanlar, şöyle konuştu:
     Bugün Hz. Mevlananın o engin düşüncelerini, o şefkat ve merhametini, o Allah aşkını, o ilahi ahlakını günümüze taşıyabilirsek, göreceğiz ki içimizden ne Mevlanalar çıkacak. Hz Mevlanayı anlatmak demek, onu anlamak demek. Hz. Mevlananın temsil ettiği o çağa hayat veren o düşünceleri günümüze taşımak demek.
    
     Muhabir : Setren Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER