Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Türk ve Çek öğrenciler İÇDAŞı gezdi


ÇANAKKALE (A.A) - Türk ve Çek öğrenciler Biganın Karabiga ilçesinde kurulu bulunan İÇDAŞ fabrikalarını gezdi.
     Çanakkale Fen Lisesi öğrencileri, Comenius projeleri kapsamında başlattığı New Horizons in Biology and Chemistry Learning isimli projede ortağı olan Çek Cumhuriyetinden gelen lise öğrencileri ile birlikte İÇDAŞ Entegre Demir Çelik Tesislerini ziyaret etti.
     İÇDAŞ Çevre ve İş Güvenliği yetkilileri tarafından karşılanan heyete, yetkililer tarafından balık çiftliği, reverse osmoz, termik santral, haddehane tesisleri ve laboratuvarlar gezdirildi.
     Heyet ziyaretin ardından tesislerden ayrıldı.
    
     -Bigalı okçular Konyada yarıştı-
    
     Konyada düzenlenen okçuluk gösterilerine katılan Bigalı okçular 10 takım arasından beşinci oldu.
     Bigalı okçular, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından, Hazreti Mevlana ve ailesinin Konyaya gelişinin 784. yılı nedeniyle düzenlenen geleneksel okçuluk müsabakaları yarışlarına katıldı.
     Kültür Park Amfi Tiyatroda düzenlenen etkinliğe Konyanın yanı sıra Ankara, İstanbul, Amasya, Sivas, Çanakkale, Gümüşhane, Tokat ve Kayseriden 46 sporcu katıldı.
     Çanakkaleyi temsilen müsabakalara katılan Biga Okçuluk Spor Kulübü (BİOK) 10 takım arasından beşinci oldu.
     Takım Antrenörü Dinçer Ekiz, sporcular Çağrı Ünsal, Mehmet Yayla, Yunus Okatan ve İsa Uzundan oluşan ekip ile üstün başarılar sağladıklarını söyledi.
    
     -Bigada kan bağışı-
    
     Biga Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından kan bağışı kampanyası- düzenledi.
     Kan Bağışı, Can Bağışı sloganıyla düzenlenen bağışta, 40 ünite kan toplandı. Okul Müdürü Ali Çetin, İngilizce öğretmeni Firdevs Dokuyucu ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Emrah Erdimın gözetiminde düzenlenen bağışa, 18 yaşını doldurmuş lise öğrencileri, öğretmenler, üniversite öğrencileri ile Biga halkının ilgi gösterdiğini söyledi.
     Çanakkale ilinin günlük kan ihtiyacı olan 35 ünite kan sayısının aşılarak 40 ünite kan elde edildiğini belirten Çetin, Kan bağışında bulunarak hayat kurtaran tüm gönüllülere teşekkür ederiz dedi.
     (STA-AKY-DOĞ)
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER