Beytüşşebaptaki terörist saldırı

Beytüşşebaptaki terörist saldırı -Diyarbakır Baro Başkanı Aktar: Sorunlarımızı çatışarak çözemeyeceğimiz anlaşılmalıdır -GÜNSİAD Başkanı Bedirhanoğlu: (Akil Adamlar Girişimi konusunda) Önümüzdeki hafta sonu İstanbulda b


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, her ölümün içlerini acıttığını ve sorunların çatışarak çözülemeyeceğinin anlaşılması gerektiğini söyledi.
     Aktar, yeni adli yılın başlangıcı dolayısıyla Diyarbakır Barosunda basın açıklaması düzenledi.
     Yeni adli yıla acı ve ölüm haberleriyle girdiklerini ifade eden Aktar, Kürt sorununun konuşularak çözülmesi gerektiğini belirterek, Her ölümün içimizi acıttığı, bizi eksilttiği muhakkak. Ancak artık sorunlarımızı çatışarak çözemeyeceğimiz anlaşılmalıdır. Her ölüm; bizi birbirimizden uzaklaştırmakta, çatışmanın, ölümün sıradanlaşması herkesi kendi ölüsüne ağladığı, ölümlerin istatistiki hesabını tutmaya ittiği günlerden geçmekteyiz. Herkesin yeniden düşünmesi lazım diye konuştu.
    
     -Akil Adamlar Girişimi-
    
     Aktar, Akil Adamlar Girişimine ilişkin olarak da AA muhabirine yaptığı açıklamada, insani ve vicdani bir hareket oluşturma çabasıyla bunun bir sivil girişim olduğunu söyledi.
     Bu girişimi, diyalog zemini oluşturma, siyasetteki tıkanıklığı açma konusunda bir çaba olarak gördüklerini ifade eden Aktar, Biz buna akil adamlar tanımlaması yapmıyoruz, bu doğru da değildir. Bizim böyle bir misyonumuz yok. Kendimize böyle bir isim de biçmiyoruz. Bu açıdan kamuoyuna yansıyan isimlerde de doğrudan bir temasımız yok. Girişim, öncelikle siyasetin dilini dönüştürmek. Süreç nasıl ilerlerse ilerlesin ölüm haberleri alıyorsak bundan vazgeçilmeli dedi.
     Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu da istenilmeyen olayların gelişmesinden duydukları kaygıdan hareketle bir sivil girişim başlatma fikrinin ortaya çıktığını söyledi.
     Bir aydır süren görüşmeler yaptıklarını, bu kapsamda AK Parti ile BDPli yetkililerle bir dizi temaslarda bulunduklarını anlatan Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:
     Böyle bir girişime bakışları yönünde nabız yokladık. Olumlu sinyaller aldık. Dün de İstanbulda bir toplantı düzenledik. Bu toplantıda 3 temel başlık ortaya çıktı. Birincisi, diyalog zemininin oluşturulması yönünde çaba, yeni anayasa görüşmelerinin hızlandırılması ve neticelendirilmesi ve bu konuda bir çabanın gösterilmesi. Önümüzdeki hafta sonu İstanbulda bu konuda bir toplantı düzenleyip açıklama yapacağız.
     Girişimde yer alan MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay ise bir an önce ölümlerin durması ve kalıcı barışın sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz-Aziz Aslan-Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Beytüşşebaptaki terörist saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER