Beyşehirde yaşanan sinek sorununa Bakanlık el

Beyşehirde yaşanan sinek sorununa Bakanlık el attı


KONYA (A.A) - Beyşehirde yaz döneminde yaşanan sinek sorununa Tarım ve Köyişleri Bakanlığının el attığı bildirildi.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehirde geride kalan yaz mevsiminde günlük yaşamı olumsuz etkileyen kara sineklere yönelik İlçe Belediyesi tarafından yürütülen ilaçlama yöntemleri ile istenilen neticenin alınamaması üzerine konunun Tarım ve Köyişleri Bakanlığına intikal ettirildiğini belirtti.
     Taşcı, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette, konuyu Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne götürdüklerini belirterek, şu bilgileri verdi:
     TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak ve Daire Başkanı Doç. Dr. Birol Akbaş ile görüşerek sinekle mücadele konusunda bakanlık desteği istedik. Bakanlığımız Beyşehirde bir dizi incelemenin ardından çalışma başlatacak. Nevşehirden sonra Türkiyede ikinci olarak Beyşehirde görüldüğü belirtilen bu sinek türü, su bitkilerinin yoğun olduğu, büyük ova çaylarında yayılış gösterdiğinin bilindiği bize aktarıldı. Beyşehir Belediyemiz tarafından yaz boyunca önceki yıllara oranda dört katı fazla ilaçlama yapılmasına rağmen kesin bir sonuç elde edilememişti. Bakanlığımızdan şimdi bir ekip bu hafta içerisinde Beyşehirde inceleme yapacak. Yerinde yapılacak bu incelemenin ardından mücadele yöntemi belirlenecek. Kızılırmaktaki gibi Bakanlığın Beyşehirde de çok kısa bir sürede çözüm üretileceğine inanıyoruz.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Beyşehirde yaşanan sinek sorununa Bakanlık el Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER