Beyin fırtınasıyla yazarlığa ilk adımlarını atıyorlar

Beyin fırtınasıyla yazarlığa ilk adımlarını atıyorlar -Kütahyadaki Fatih Anadolu Lisesinde oluşturulan Yazarlık Atölyesine katılan öğrenciler, yazdıkları şiir, makale, denemeleri öğle aralarında tartışarak, yazar olma yolunda ilk adım


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Kütahyada bir lisede oluşturulan Yazarlık Atölyesine katılan öğrenciler, öğle aralarında öğretmenleri ve arkadaşlarıyla beyin fırtınası yaparak yazar olma yolunda ilk adımları atıyor.
     Akkent Mahallesinde faaliyet gösteren Fatih Anadolu Lisesinde öğrenim gören ve edebiyata ilgi duyan bir grup öğrenci, edebiyat öğretmenleri Yeşim Çelik ile Şenay Usludan, yazar olma yolunda ilk deneyimleri kazanacakları bir kulüp kurulması talebinde bulundu.
     Okul yönetiminin bu talebi uygun görmesi üzerine geçen yıl ekim ayında Çelik ve Uslu gözetiminde Yazarlık Atölyesi kurularak, 20 öğrencinin katılımıyla öğle aralarında münazaralar yapılmaya başlandı.
     Öğle aralarını, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla çeşitli konularda tartışmalar yaparak geçiren öğrenciler, beyin fırtınası şeklinde geçen münazaralarda ortaya atılan bilgi ve yorumlar ışığında şiir, makale, deneme gibi edebi türler yazıyor.
     Öğrencilerden Deniz Kaya, geçen ocak ayında bir özel yayınevinin düzenlediği ve binlerce ortaokul ile lise öğrencisinin katıldığı Yarın konulu kısa hikaye yarışmasında Türkiye birincisi seçildi.
    
     -Buradan iyi yazarlar çıkacak-
    
     Okul Müdürü Mehmet Zorlu, AA muhabirine, öğrencilerin Yazarlık Atölyesi kurulmasına ilişkin talebini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
     Yeni neslin, kendisini ifade ederken kısa cümleler kurduğunu belirten Zorlu, şöyle konuştu:
     Yazarlık dediğimizde ifade yönteminin daha uzun ve detaylı olması gerekiyor. Bundan dolayı atölyenin çocuklar üzerinde etkili olacağına inandık ve yaklaşık 5 ay önce faaliyete geçirdik. Kısa sürede çalışmaları ve etkilerini görünce çok memnun olduk. Öğretmen arkadaşlarımızın emekleri ve öğrencilerimizin çalışmaları bizi mutlu etti. İnanıyorum ki, buradan iyi yazarlar çıkacak. Bu atölyeyi devam ettirdiğimiz sürece kendini ifade eden, duygu ve düşüncülerini iyi ortaya koyan yazarlar çıkacak. Bir de insanın sadece yazar olması gerekmiyor. Bir kişinin hangi mesleği yaparsa yapsın, Türkçemizi iyi ve düzgün kullanması da çok önemli. Buradan çıkan öğrencilerimizin Türkçeyi çok iyi kullanacağına inanıyorum.
     Çelik de öğle aralarında öğrencilerle buluşarak gerçekleştirdikleri münazaraların, yazarlık yolunda onlara ışık tutacağını bildirdi.
     Öğrencileri yarışmalara teşvik ettiklerini anlatan Çelik, Buraya gelen öğrencilerimizi gören diğer öğrencilerimiz de gelmeye başladı. Yazmak, kendini ortaya koymaktır. Kendini ortaya koymak da öz güvendir. Buradaki öğrencilerimizin öz güvenlerinin çok iyi geliştiğini gözlemledik dedi.
     Uslu ise öğrencilerin yazdığı şiir, makale ve denemeleri dinlediklerini, neler yapmaları gerektiği konusunda onlara yardımcı olduklarını ifade etti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Beyin fırtınasıyla yazarlığa ilk adımlarını atıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER