BEÜde ulaşım konferansı düzenlendi

BEÜde ulaşım konferansı düzenlendi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), Bitlis Ulaşım Analizi ve Ulaşım Yoluna Çözüm Önerisi Konferansı düzenlendi.
     BEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunca (MYO) düzenlenen konferansta konuşan Öğretim Görevlisi A. Rezzak Bakış, kent şehir merkezinin çok eski bir yerleşim bölgesi olduğunu, yapılaşmanınsa dağlık ve eğimli bir alan üzerinde kurulduğunu belirtti.
     Şehir içi trafiğinde önemli sorunlar yaşandığını ifade eden Bakış, şöyle konuştu:
     "E-99 uluslararası karayolunun şehir içinden geçen kısımlarında zaman zaman ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana gelmekte. Tarihi ve kültürel dokuya sahip olan kent merkezi, sit alanı içindeki kısımlara ulaştırma ve gezi amaçlı bisiklet, otomobil, otobüs, minibüs ve taksi dışında kamyon, kamyonet, traktör, yol ve iş makineleri gibi araçların girmesi önlenmeli. Otopark çözümü konusunda da genel, katlı ve yol kenarı otoparkları gibi alternatifler irdelenmeli. Ayrıca kentteki üstgeçitleri yayalar kullanmıyor."
     Öte yandan feribotla taşıma süresinin uzamasından dolayı, demiryolu yük ve yolcu taşımalarının sınırlı kaldığını belirten Bakış, yük ve yolcu talebini artırmak için, demiryolu hattının Van Gölünün kuzeyinden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Bakış, "Yolcu kapasitesi, taşınan yolcu sayısı ve il nüfus sayıları göz önünde bulundurularak, Bitlis için yıllık 242 bin yolcu kapasiteli ve yıllık ortalama 132 bin kişiye hizmet verebilecek bir havaalanı yapılması uygundur" dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜde ulaşım konferansı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER