BEÜde 15 Mart Sosyal Hizmet Uzmanları

BEÜde 15 Mart Sosyal Hizmet Uzmanları Günü


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksek Okulunca 15 Mart Sosyal Hizmet Uzmanları Günü kutlandı.
     BEÜ Rektörlüğünden düzenlenen konferansta konuşan Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın, sosyal hizmetle, bakıma muhtaç kişilere, maddi ve manevi destek verildiğini söyledi.
     Apaydın, Bu bağlamda üniversiteler ön plana çıkmakta. Üniversitemiz problem tespiti konusunda, temel projeler üretimine büyük katkı sağlıyor. Projelerle, bölgemizde birçok problem çözüldü dedi.
     Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Sönmez ise, sosyal hizmet bölümünün, insanın içinde paylaşma ruhunu canlandıran bir bölüm olduğunu kaydetti.
     Sönmez, Yardıma ihtiyaç duyan bireylere el uzatmak, bu bölümün temel görevi dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş da, her anlamda dezavantajlı, ihtiyaç sahibi kişilere el uzatarak, onlara yardım ettiklerini belirtti.
     Yoldaş, şunları ifade etti:
     Türkiyede popüler olan ve her geçen gün önemi artan, sosyal hizmet bölümün ilimizde de açılması için rektörümüze talepte bulunduk. Sosyal hizmet bölümü ilimizde artık faal durumunda. Bölümü ilimize kazandırdığı için rektörümüze teşekkür ediyorum. İlimizde sosyal hizmet uzmanı açığı var. 20den fazla sosyal hizmet uzmanına ihtiyacımız var. Bu bölümden mezun olacak öğrencilerin, özellikle ilimizde göreve başlamasını istiyorum.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜde 15 Mart Sosyal Hizmet Uzmanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER