Beşikdüzünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu

Beşikdüzünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu


TRABZON (A.A) - Beşikdüzü ilçesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu.
     Kooperatif Başkanı Zafer Zeytin, kurucu üyelerle yaptığı toplantıda, koordineli çalışmanın, Beşikdüzü mahallelerini ve köylerini kapsayan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulmasını ortaya çıkardığını belirtti.
     Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ülkelerin, gelişmişliklerini tarıma bağladıklarını ifade eden Zeytin, Ülkemizde de var olan tarım çalışmalarının örgütlenememiş olması ise verimli bir tarımın ortaya çıkamamasının, sebeplerinin başında geliyor. Bundan hareketle, Beşikdüzü Kaymakamlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Beşikdüzü halkının koordineli olarak yürüttükleri, tarımda kalkınma hamlesi, meyvelerini vermeye başladı dedi.
     Çiftçilerin daha bilinçli hareket etmeleri için kooperatifin kurulmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Zeytin, Kooperatifin kurulmasındaki ana gayemiz, tarım ve hayvancılıktaki gerikalmışlığın bir nebze giderilmesinin yanında, hükümetimiz tarafından tarım ve hayvancılığa verilen önem ile bu önemin vatandaşlarımız adına menfaatlendirip, prim, destek, teşvik ve diğer tarımsal girdilerin sağlanması, çiftçinin tüm ürünlerini, aracı kullanmadan pazarlayabilmektir. Bu nedenle, vatandaşlarımızın Tarımsal Kalkınma Kooperatifine zaman geçirmeden üye olmaları kendi menfaatleri gereğidir diye konuştu.
     (MT-AK)
<< Önceki Haber Beşikdüzünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER