Berberden, Cudi Dağı eteklerinde film çekimi

Berberden, Cudi Dağı eteklerinde film çekimi -Silopide berberlik yapan Bilişik, senaryosunu yazdığı, yönettiği ve oynadığı Dermansız Dert filmini Cudi Dağı eteklerinde çekiyor -Filmde, ilçede çaycı, terzi, duvar ustası gibi s


ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesinde berberlik yapan Mesut Bilişik, senaryosunu yazdığı, yönettiği ve oynadığı Dermansız Dert filmini, Cudi Dağı eteklerinde çekiyor.
     Kardeşi Mehmet Bilişik ile ilçede berberlik yapan Mesut Bilişik, arkadaşlarının desteğiyle, Cudi Dağı eteklerindeki Başak köyü yakınlarında başladığı Dermansız Dert filminin çekimlerini sürdürüyor.
     Köyde yaşanan aşk hikayesinin anlatıldığı filmde, ilçede çaycı, terzi, şoför, duvar ustası gibi sinemaya gönül vermiş esnaf da rol alıyor.
     Bilişik, film için gerekli izinleri aldıklarını, sanata gönül verdiği için işini büyük bir zevkle yaptığını ifade ederek, maddi imkansızlıklar yüzünden filmin çekimlerine zaman zaman ara verdiklerini şimdi yeniden çekimlere başladıklarını söyledi.
    
     -Ağabeyinin otomobili dekor oldu-
    
     Berberlikten arta kalan zamanlarında film çekimini sürdürdüğünü belirten Bilişik, şöyle konuştu: Sinemanın olmadığı ilçemizde film çekiyoruz. Bu benim 3. filmim. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Araç tarama sahnemiz için araç bulamadık. Ağabeyim otomobilini bana destek olmak için feda etti. Gerekli izinlerimizi alıp güvenliğin sağlanmasının ardından araç tarama sahnemizi gerçekleştirdik. Ağabeyimin aracı kullanılamaz hale geldi. Otomobili daha sonra hurdacıya verip, oradan elde edeceğimiz parayı filmin eksikleri için harcayacağız. Şırnakın terörle değil artık sanatla anılmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan/Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Berberden, Cudi Dağı eteklerinde film çekimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER