Belediyenin elektrik ihtiyacını güneş karşılayacak

Belediyenin elektrik ihtiyacını güneş karşılayacak -Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Bir Gürsu projesi kapsamında, belediye hizmet binasının elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak


BURSA (A.A) - Gürsu ilçesinde, Belediye Başkanlığı hizmet binasının elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.
     Belediye Başkanı Orhan Özcü, Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Bir Gürsu projesi kapsamında hizmet binasının elektrik ihtiyacını güneş enerjisiyle karşılayacak panellerin kurulumunun başladığını söyledi.
     Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından sağlanan hibe desteğiyle hayata geçirilen projeyle aylık yaklaşık 6 bin lira tasarruf sağlanacağını dile getiren Özcü, uzun vadede Gürsunun yenilenebilir enerji kaynaklarında üretim üssü haline getirilebileceğini bildirdi.
     Özcü, 670 bin 950 lira bütçeli projenin örnek olacağına, Gürsu ve Bursaya önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını belirterek, kamu kurumları, özel sektör ve kamuoyunun başta güneş enerjisi olmak üzere alternatif enerji kaynakları konusunda bilinçlenmesini amaçladıklarını ifade etti.
     İlçenin güneş enerjisi açısından yeterli potansiyele sahip olduğuna işaret eden Özcü, Bu doğal potansiyeli kullanarak üretilecek enerjiyle, belediyemizin elektrik ihtiyacının karşılanmasında güneş enerjisinden faydalanılacak. Daha sonraki aşamada sistem, sokak, trafik işaret lambalarında, park ve bahçelerin sulanmasında ve aydınlatılmasında, cep telefonlarının şarj edilmesinde, sıcak su ısıtılmasında kullanılacak diye konuştu.
     Proje koordinatörü ve Stratejik Planlama Birim Sorumlusu Hüseyin Özmen ise proje kapsamında ilk olarak belediyenin önündeki parka enerji tasarruflu sistemler kullanan ve kendi elektriğini üreten Mobil Güneş Evi kurulacağını ifade ederek, Mobil Güneş Evinin hemen arkasına kurulan Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemi ile parkın sulanması için gereken enerji ihtiyaç sağlanacak. Proje kapsamında Gürsu Hal Güneş Enerjisi sistemi kurulmuş olup, sistemle belediyemizin elektrik ihtiyacının karşılanması planlanmaktadır dedi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Belediyenin elektrik ihtiyacını güneş karşılayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER