Belediyelerden kaldırım işgalini önleme çalışmaları

Belediyelerden kaldırım işgalini önleme çalışmaları


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir belediyelerinin zabıta ekipleri, işlek caddelerdeki kaldırım işgallerini önlemeye yönelik denetim yaptı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, polis eşliğinde denetime çıkan zabıta ekipleri, kaldırımları işgal eden tabela, tezgah ve stantların iş yeri sahipleri tarafından kaldırılması için ilk gün anonsla uyarıda bulundu. İkinci ve daha sonraki günlerde yapılan denetimlerde uyarıya uymayan esnafların kaldırımlarda bulunan tabelalarını toplayan zabıta ekipleri, ayrıca söz konusu iş yerlerine ceza uyguladı.
     Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ahmet Özyurt, denetimlerle ilgili olarak kentin 4 merkez ilçesinde bulunan işlek caddelerde uzun zamandır devam eden kaldırım işgallerinin, hem vatandaşları rahatsız ettiğini hem de görüntü kirliliği oluşturduğunu ifade etti.
     Zabıta ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği denetimlerle, kaldırım işgali yapan esnafların daha önce uyarıldığını, işgale devam eden iş yerlerine ceza kesildiğini belirten Özyurt, şunları kaydetti:
     Söz konusu denetimlerin her 15 günde bir tekrarlanacak. Cadde üzerinde dükkanı bulunan esnafımızın, kaldırıma masa, tabela, tezgah, stant gibi unsurları bulundurma hakkı yok. Ayrıca dükkanının önüne araç park etmemesi için tabela ve huni koyan esnafa da anında ceza yazılacaktır. Kaldırımlar ve caddeler halkın ortak malıdır. Hiçbir kimse, halkın ortak kullandığı alanları şahsi malı gibi kullanamaz.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Belediyelerden kaldırım işgalini önleme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER