Belediyeden öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti

Belediyeden öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti -Afyonkarahisar Belediyesince oluşturulan Bilgi Evlerinde, ailesi ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti veriliyor -Belediye Başkanı Çoban: Bilgi Evlerimizde ç


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mustafa Güngör - Serdar Yılmaz - Afyonkarahisar Belediyesince oluşturulan Bilgi Evlerinde, ailesi ihtiyaç sahibi olan ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) hazırlanan öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti veriliyor.
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AA muhabirine, ekonomik durumu yetersiz öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ücretsiz dershane hizmeti başlattıklarını söyledi.
     Kentte 8 Bilgi Evi bulunduğunu belirten Çoban, belediyenin rutin işleri dışında sosyal ve kültürel hizmetleri yerine getirmek amacıyla çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
     Çoban, Bilgi Evleri oluşturup vatandaşların hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Bilgi Evlerinden yararlanan öğrenciler, genellikle alt gelir grubuna mensup ailelerin çocukları. Ayda 700-800 lirayla geçinmek zorunda olan ailelerimiz var. Bu aileler, çocuklarını dershaneye nasıl göndersin- Onlara test kitaplarını nasıl alsın ya da interneti bulunan bir ev ortamını nasıl hazırlasın- En fazla 20 kişilik sınıflarda, interneti, akıllı tahtası, projeksiyonu olan Bilgi Evlerimizde çocuklarımıza bir dershanenin sunduğu imkanları vermeye çalışarak fırsat eşitliği sağlıyoruz.
     Bilgi Evlerini sık sık ziyaret ederek çocuklarla bire bir ilgilendiklerini bildiren Çoban, kentteki üst düzey yöneticilerin de zaman zaman buralara uğrayıp yaşam öykülerini anlatarak onların motivasyonlarını artırmaya çalıştığını belirtti.
    
     -Sınavlarda başarılı olacak öğrenciler ödüllendirilecek-
    
     Çeşitli ödül vaatleriyle öğrencileri başarılı olmaya teşvik ettikleri bilgisini veren Çoban, şöyle devam etti:
     Çocuklarımıza, Başarılı olun size bilgisayar alacağız, para ödülü vereceğiz, burs vereceğiz diyoruz. Çocuğumuz kendi kendine, Ben çalışır, iyi bir okulu kazanırsam annem, babam bana yardımcı olamasa bile Belediye Başkanımız bizi koruyacak, kollayacak, bize kol kanat gerecek diye düşünüyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz. Bilgi Evlerine çok yoğun ilgi var. Sadece merkezden, değil civar köylerden, beldelerden gelen yüzlerce öğrenci var.
     Bilgi Evleri aynı zamanda birer eğlence merkezi işlevi görüyor. Buralarda bilgisayar odaları, spor alanları var. Hatta birinde yüzme havuzu bile var. Çocuklar için birçok sosyal faaliyet gerçekleştiriyoruz. Gelecek yıl kapalı spor alanları da yapacağız. Onları zaman zaman pikniğe götüreceğiz. Bu bölgedeki çocuklarımızı pikniğe götürmüştük. İki çocuğumuzun anneleri gelip bize teşekkür etti. Çocuklarının ilk kez pikniğe gittiğini söylediler. Gözyaşları içinde, Benim çocuğum ilk kez pikniğe gitti diyor. Burada ilk defa bilgisayar kullanan, ilk defa bilardo gören çocuklarımız var.
     Çoban, bilgi evlerinden çocukların yanı sıra ailelerin de yararlandığına işaret ederek, düğün, nişan gibi toplantıların bile Bilgi Evlerinde yapıldığını dile getirdi.
     Bilgi Evlerinde bina, elektrik, su ve ısıtma dışındaki tüm hizmetlerin, iş birliği yaptıkları dernekler tarafından sağlandığını belirten Çoban, kurslarda görevli öğretmenlerin ücretlerinin ise Halk Eğitim Merkezince karşılandığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Belediyeden öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER