Belediye Başkanı Güzelbey, TRT Haberde

Belediye Başkanı Güzelbey, TRT Haberde -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Dışarıdan bakan insanlar Gaziantepte bombaların patladığını, sosyal hayatın geriye gittiğini zannediyor -Gaziantep son derece huzurlu ve sak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriyedeki olaylardan dolayı Türkiye ile Suriye arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin sekteye uğradığını bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, TRT Haber kanalında Yasemin Şakacının canlı yayın konuğu olan Güzelbey, Suriyede yaşanan dramının Gaziantepi kültürel ve turizm açısından etkilediğini belirtti.
     Gaziantepin, barış ve kardeşlik kenti olduğunu bildiren Güzelbey, şunları aktardı:
     Bizim burada bir savaş filan yok. Dışarıdan bakan insanlar Gaziantepte bombaların patladığını ve sosyal hayatın geriye gittiğini zannediyor. Bakın ben size bir örnek vereyim. Biz 9 Kasımda Gaziantepte 7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu düzenledik. Bu toplantıya Tokyo Valisi de katılacaktı. Ama Suriyedeki yaşanan olaylardan dolayı bizim büyükelçimize burada savaş olduğunu söyleyip gelmeyeceğini bildirmiş. Dışarıdan böyle görünüyor. Ama gerçekte öyle değil. Gaziantep son derece huzurlu ve sakin bir kent. Kültür ve sanatsal etkinliklerle ulusal programlar ardı ardına devam ediyor. Suriyedeki olaylardan dolayı iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkiler sekteye uğradı.
     Halep ile Gaziantepin kardeş şehirler olduğunu aktaran Güzelbey, yakın zamana kadar bu iki şehir arasında turizm, kültürel ve sosyal alanlarda yakınlaşmanın olduğunu, ancak kargaşadan dolayı bunun aksadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Güzelbey, TRT Haberde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER